Udsalg

Bamsestolen - PP19 - "fra-pris"

Design: Hans J. Wegner

Special Price: 97.200,00 kr

Pris pr. stk. inkl. moms

Før: 121.500,00 kr Spar: 24.300,00 kr

Produktet kan ikke købes online.

Praktisk info

  • Fri fragt i webshop
  • Ca. 2-3 måneders leveringstid
  • 30 dages returret i webshoppen
  • Ofte stillede spørgsmål - Klik
  • Sikker kort betaling 
  • Mulighed for indbæring af varer
  • Brug for hjælp? - 38262640
  • Vi er e-mærkede  

Be the first to review this product

Bamsestolen - PP19 - "fra-pris"

More Views

Beskrivelse

Hans. J. Wegner tegnede Bamsestolen tilbage i 1951. Den var en friere, lettere og mere moderne udgave af tidligere øreklapstole, som både han selv og andre havde tegnet.

Det er en stol med plads til mange siddestillinger - et stort ønske for Hans J. Wegner. Når man sidder i stolen, skal det være muligt at ændre stilling, uden at det går ud over mageligheden og siddekomforten. Størst betydning på det punkt har de åbne armlæn, hvor man kan få benene mellem armlæn og sæde. Samtidig er armlænene så behageligt formet, at det er muligt at slappe af, mens man slænger sine ben over dem.

Bamsestolen fik sit navn af en journalist, som anmeldte den. Han havde følt stolens armlæn som store bamsepoter, der favnede ham bagfra. Anker Petersen fra AP Møbler, der producerede stolen, da den kom frem, syntes, at det var et passende navn. Så sådan blev det.

PP Møbler leverede fra starten understellet til Bamsestolen, og det blev begyndelsen på mange års samarbejde mellem møbelproducenten og Hans J. Wegner. Så da stolen efter en årrække havde været ude af produktion, tog PP Møbler den op igen i anledningen af 50-året for virksomhedens jubilæum i 2003.

Bamsestolen er en dyr stol at producere. Den er bygget med et stel, der er stærkt, og som er skabt til at holde år efter år. Bagbenene går igennem stolen og bliver til armlæn. Det yderste stykke af armlænene er ikke polstret, men fremstår i træ. På den måde er man fri for at få griset det stykke til, hvor hænderne hviler eller tager fra med, når man rejser sig op. Samtidig skjuler træstykkerne eller bamsepoterne, som de bliver kaldt, betrækket der, hvor det bliver sat fast. Polstringen består af materialer som fjedre, blår og hestehår, som uanset, hvordan du sætter dig eller rykker rundt i stolen, giver optimal støtte. Præcis som Hans J. Wegner ønskede det.

Produktspecifikationer

Bredde 90 cm, Dybde 95 cm, Højde 101 cm,

Sædehøjde 42 cm, fremstilles i Eg, Ask og Kirsebær

På billedet vist med Hallingdal stof, ben i eg/sæbe og poter i rosentræ.

Om designeren

Der er ikke mange danske arkitekter, der kan prale med at have stribevis af internationalt anerkendte værker - men det kan Hans Jørgen Wegner. Få arkitekter på hele den internationale scene kan faktisk siges at komme op på hans niveau, om det kommer til kvaliteten af de enkelte værker eller den samlede ankerendelse. Den store kvalitet af hans arbejde kan blandt andet ses ved, at han var en af de første, der modtog den prestigefyldte Lunningpris i 1951. Han modtog også i 1997 den ottende Internationale Design Award i Osaka, og han blev næsten samtidigt udnævnt til æresdoktor ved Londons eminente Royal College of Art.

Hans Jørgen Wegner startede sin karriere som snedker. Herefter blev han uddannet ved Københavns Kunsthåndværkerskole, hvor han var færdig i 1938. Ud fra denne basis arbejdede han med en lang række af forskellige værker, hvor han ud over møbler også har arbejdet med noget så forskelligt som lamper, sølvtøj og tapeter. Eksempler på, at han allerede tidligt blev betragtet som en virtuos, er, at han fra 1940 til 1943 designede møbler til rådhuset i Århus, og at han samtidig var blevet lærer hos Kunsthåndværkernes Møbelskole.

Hans mest kendte værker er nok lampen Hejsependel og den Runde Stol. Hejsependel produceres stadig i stor stil på trods af, at den for første gang blev fremvist i 1962; dens tidløse design holder nok aldrig op med at imponere. Den Runde Stol blev verdensberømt ved det, at den blev brugt af JFK og Nixon under en af deres tv-debatter under præsidentvalget, hvor stolen vakte opsigt med alle sine store æstetiske kvaliteter.

Producent

PP Møbler