Kurv
Kurv
Din søgning gav desværre ingen resultater.
Prøv igen eller kontakt vores kundeservice og fortæl os hvad du mangler.
Webshop
3826 2640
info@brdr-friis.dk  Åbningstider
Gladsaxevej 311
2860 Søborg
Mandag-torsdag 10-17
Fredag 10-16.30
Lørdag (Lukket)
Søborg - Salgsudstilling
3969 9090 
info@brdr-friis.dk  Åbningstider
Gladsaxevej 311
2860 Søborg

Mandag-fredag 10-18
Lørdag 10-15

Brønshøj - Salgsudstilling 
3880 0005
info@brdr-friis.dk  Åbningstider
Mellemvangen 30
2700 Brønshøj

Mandag-fredag 10-18
Lørdag 10-15
Bamsestolen - PP19 - "fra-pris"

 Hans J. Wegner PP Møbler
Enhedspris 156.625,00 kr Pris pr. stk. inkl. moms
Produktet kan ikke købes online.
Kontakt os

Info

Hans. J. Wegner tegnede Bamsestolen tilbage i 1951. Den var en friere, lettere og mere moderne udgave af tidligere øreklapstole, som både han selv og andre havde tegnet. Det er en stol med plads til mange siddestillinger - et stort ønske for Hans J. Wegner. Når man sidder i stolen, skal det være muligt at ændre stilling, uden at det går ud over mageligheden og siddekomforten. 

Læs mere

Aftal en fremvisning

Her kan du bestille tid til en detaljeret gennemgang af produktet. Vi giver en kop kaffe og gennemgår div. detaljer og muligheder for valg af varianter.

Bestil tid til fremvisning i Brønshøj


Praktisk info

  • Ofte stillede spørgsmål
  • Mulighed for indbæring
  • Brug for hjælp? Ring 3826 2640
  • 2200 m2 udstilling med nem og fri parkering
Gratis levering
30-dages returret
Vi er e-mærket

Hans. J. Wegner tegnede Bamsestolen tilbage i 1951. Den var en friere, lettere og mere moderne udgave af tidligere øreklapstole, som både han selv og andre havde tegnet.

Det er en stol med plads til mange siddestillinger - et stort ønske for Hans J. Wegner. Når man sidder i stolen, skal det være muligt at ændre stilling, uden at det går ud over mageligheden og siddekomforten. Størst betydning på det punkt har de åbne armlæn, hvor man kan få benene mellem armlæn og sæde. Samtidig er armlænene så behageligt formet, at det er muligt at slappe af, mens man slænger sine ben over dem.

Bamsestolen fik sit navn af en journalist, som anmeldte den. Han havde følt stolens armlæn som store bamsepoter, der favnede ham bagfra. Anker Petersen fra AP Møbler, der producerede stolen, da den kom frem, syntes, at det var et passende navn. Så sådan blev det.

PP Møbler leverede fra starten understellet til Bamsestolen, og det blev begyndelsen på mange års samarbejde mellem møbelproducenten og Hans J. Wegner. Så da stolen efter en årrække havde været ude af produktion, tog PP Møbler den op igen i anledningen af 50-året for virksomhedens jubilæum i 2003.

Bamsestolen er en dyr stol at producere. Den er bygget med et stel, der er stærkt, og som er skabt til at holde år efter år. Bagbenene går igennem stolen og bliver til armlæn. Det yderste stykke af armlænene er ikke polstret, men fremstår i træ. På den måde er man fri for at få griset det stykke til, hvor hænderne hviler eller tager fra med, når man rejser sig op. Samtidig skjuler træstykkerne eller bamsepoterne, som de bliver kaldt, betrækket der, hvor det bliver sat fast. Polstringen består af materialer som fjedre, blår og hestehår, som uanset, hvordan du sætter dig eller rykker rundt i stolen, giver optimal støtte. Præcis som Hans J. Wegner ønskede det.

På billedet vist med Hallingdal stof, ben i eg/sæbe.

Dimensioner:

Bredde 90 cm, Dybde 95 cm, Højde 101 cm,

Sædehøjde 42 cm

Materialer:

Fremstilles i Eg, Ask og Kirsebær

Der er ikke mange danske arkitekter, der kan prale med at have stribevis af internationalt anerkendte værker - men det kan Hans Jørgen Wegner. Få arkitekter på hele den internationale scene kan faktisk siges at komme op på hans niveau, om det kommer til kvaliteten af de enkelte værker eller den samlede ankerendelse. Den store kvalitet af hans arbejde kan blandt andet ses ved, at han var en af de første, der modtog den prestigefyldte Lunningpris i 1951. Han modtog også i 1997 den ottende Internationale Design Award i Osaka, og han blev næsten samtidigt udnævnt til æresdoktor ved Londons eminente Royal College of Art.

Hans Jørgen Wegner startede sin karriere som snedker. Herefter blev han uddannet ved Københavns Kunsthåndværkerskole, hvor han var færdig i 1938. Ud fra denne basis arbejdede han med en lang række af forskellige værker, hvor han ud over møbler også har arbejdet med noget så forskelligt som lamper, sølvtøj og tapeter. Eksempler på, at han allerede tidligt blev betragtet som en virtuos, er, at han fra 1940 til 1943 designede møbler til rådhuset i Århus, og at han samtidig var blevet lærer hos Kunsthåndværkernes Møbelskole.

Hans mest kendte værker er nok lampen Hejsependel og den Runde Stol. Hejsependel produceres stadig i stor stil på trods af, at den for første gang blev fremvist i 1962; dens tidløse design holder nok aldrig op med at imponere. Den Runde Stol blev verdensberømt ved det, at den blev brugt af JFK og Nixon under en af deres tv-debatter under præsidentvalget, hvor stolen vakte opsigt med alle sine store æstetiske kvaliteter.

Brdr. Friis tilbyder en nem og billig finansiering af alle køb over 2.000,-.

Du kan ansøge om Rente- og gebyrfri finansiering i 10 – 60 måneder. 0 renter – 0 gebyrer – 0 udbetaling.

Så let er det!

1. Udfyld og send ansøgning
(nederst på siden)
2. Underskriv med NemID 3. Lånet udbetales til Brdr. Friis Møbler
Standardomkostningsinformation: Forbrugslån. 10 – 60 måneder Rente- og gebyrfri finansiering.
Samlet kreditbeløb Løbetid Månedlig ydelse Samlede kreditomkostninger Samlet beløb der skal tilbagebetales Årlig fast debitorrente ÅOP
10.000 kr. 20 mdr. 500 kr. 0 kr. 10.000 kr. 0,00 % 0,00 %
20.000 kr. 40 mdr. 500 kr. 0 kr. 20.000 kr. 0,00 % 0,00 %
40.000 kr. 40 mdr. 1.000 kr. 0 kr. 40.000 kr. 0,00 % 0,00 %

Lånet kan altid indfries uden ekstraomkostninger. Endvidere forudsættes betaling via Mit Sparxpres. Der er fortrydelsesret. Bevilling kræver positiv kreditgodkendelse. Udbydes i samarbejde med Sparxpres. 


Vi tilbyder både lån til køb i webshoppen samt lån ved køb i vores fysiske butikker. Du kan læse mere herom og ansøge via nedenstående links.

Rente- og gebyrfri finansiering

LÅN TIL KØB I WEBSHOPPEN
Læg varen i indkøbskurven, gå til kurven og gå til betaling.
Her bliver du præsenteret for muligheden for rente- og gebyrfri finansiering.


LÅN TIL KØB I BUTIKKERNE
Lån til køb forud for at du handler i en af vores fysiske butikker her. (IKKE WEBSHOP)

OBS: Det er kun muligt at ansøge hjemmefra og ikke i vores fysiske butikker, og det er ikke muligt at betale indestående ordrer helt eller delvist ved brug af Sparexpres, med mindre andet er aftalt med den pågældende sælger.

Ansøg om lån til køb i fysisk butik