Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN WATERROWER S4

VÆRDI OP TIL KR. 13.895 - DELTAG HER

Billige pejseindsatse

Retur til artikler om biopejse

Det behøver ikke at være dyrt at få en pejseindsats installeret i sit hjem. Er priser over 30.000 kr ikke til at overskue, så findes der billige pejseindsatse med et twist. Istedetfor at anvende brænde som kilden til ild og varme, kan man nemlig nøjes med bioethanol og derved spare en masse installationsomkostninger.

Hvorfor er pejseindsatsene billige?

Forklaringen er ganske simpel, du skal ikke installere nogen skorsten eller aftræk. Idet vores pejseindsatse brænder på bioethanol, udledes der ingen farlige dampe og dermed kan man nemt få ild integreret i sit hjem.

Hvad koster de typisk?

Det kommer helt an på løsningen du vælger. Typisk har du tre muligheder:

  • - Gør det selv pejseindsats
  • - Pejseindsats efter mål
  • - Pejseindsatse der er klar til indbygning
 
Priserne varierer fra ca. 10.000 kr og helt op til 90.000 kr hvis det er en model der skal specialbygges. Forskellene på de tre løsninger giver flere muligheder og udfordringer. Vælger du en model der er klar til indbygning kan du oftes ikke andet end at ændre farven, derfor er din frihed begrænset.
Med pejseindsatse efter mål kan du få din pejseindsats som du (næsten) vil have den, men det koster tilgengæld væsentligt mere.
 
Er du gør-det-selv typen kan du lave pejseindsatsen lige som du vil have den, til en ganske fornuftig pris alt efter det materiale du selvfølgelig vælger at anvende.
 

Hvad sparer jeg på installationsomkostningerne?

Det kommer helt an på hvad dit alternativ koster. Priserne på en gaspejs eller brændeovn som pejseindsats varierer så meget at det er umuligt at sige.

Vi ved dog at du som nævnt sparer installation af en skorsten eller et aftræk, og det kan hurtigt løbe op i mange penge. Vi hører ofte fra vores kunder at de opnår en besparelse i omegnen af 50% på installationen.

Giver mere frihed

At bruge en biopejs som pejseindsats giver væsentligt mere frihed til din indretning. Du kan således placere pejseindsatsen flere steder end en pejseindsats der anvender gas eller træ. Pejseindsatsene der brænder på ethanol er dermed mere fleksible, og de er faktisk også ganske nemme i brug.

Giver fin varme

Lad mig bare starte med at sige det – du kan ikke bruge biopejse til primær opvarmning. Har du derfor behov for varmen er det ikke en fornuftig løsning for dig. Ønsker du blot en smule varme kan en biopejs dog sagtens være en god løsning for dig.

Der er ganske få der ved det, men biopejse afgiver faktisk rigeligt med varme til at opvarme f.eks. en udestue. De kan derudover fjerne råkulden nemt, idet varmen fra biopejsen fordeles ganske hurtigt i rummet. Det er økonomien i varmen som betyder at biopejse ikke kan/bør anvendes som primær opvarmning.

 

Væghængte biopejse Se vores store udvalg af væghængte biopejse fra. bl.a. Vauni og Decoflame Fritstående biopejse Se vores mange fleksible biopejse som frit kan placeres efter ønske. Indbyggede biopejse Få et overblik over vores biopejse til indbygning i væggen her. Løse brandkar til bioethanol Se de simple løsninger til en eksisterende pejs her.