Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN WATERROWER S4

VÆRDI OP TIL KR. 13.895 - DELTAG HER

Biopejs som indsats - Hvordan?

Retur til artikler om biopejse

Ønsker du at anvende en biopejs som indsats bør du læse nedenstående. Jeg har samlet en masse vigtig information til dig, gennemgår de forskellige løsninger, og giver dig en forventning til hvad du kan spare på en biopejs som indsats. Jeg besvarer også nogle af de spørgsmål vi ofte stilles af kunder der ønsker at indbygge en biopejs i væggen.

 

Forskellen på brændeovne, gas- og biopejse som indsats

For at give dig det bedste indtryk af hvordan en biopejs adskiller sig fra de forskellige løsninger som findes på markedet har jeg her lavet en kort sammenligning heraf nedenfor.

For at give dig et hurtigt overblik, har vi ridset installationspunkterne op for de to almindligste alternativer til en biopejs.

Gaspejs

 • - Kræver ventilation / rørføring
 • - Skal testes for utætheder og tryk
 • - Installation skal udføres af en professionel
 • - Begrænsede muligheder for placering
 • - Kan bruges som primær opvarmning
 • - Kan brænde længe uden genopfyldning
 • - Sviner ikke

 

Brændeovn

 • - Giver hyggelig effekt med træ
 • - Kræver en skorsten
 • - Installation skal udføres af en professionel
 • - Skal godkendes af skorstensfejeren
 • - Begrænsede muligheder for placering
 • - Kan bruges som primær opvarmning
 • - Kræver løbende påfyldning af træ

 

Biopejs

 • - Ingen etablering af skorsten/udluftning
 • - Intet behov for tjek af tryk / utætheder
 • - Intet besøg af skorstensfejeren
 • - Ingen røg, sod, farlige partikler eller aske
 • - Giver 2.5-6.5 kW – ikke anbefalet som primær opvarmning
 • - Kan brænde min. 5 timer per opfyldning

 

Derudover får du ret stor frihed når det kommer til placeringen af biopejsen. Idet der ikke skal monteres aftræk eller ventilation er det blot et spørgsmål om der er plads til pejsen. Er væggen udført i brændbare materialer såsom træ kan det selvfølgelig ikke lade sig gøre at integrere nogen pejseindsats.

 

Sådan anvendes biopejse
En biopejs udmærker sig ved at være fantastisk nem i brug. Pejsen optændes ved påfyldning af bioethanol i beholderen som derefter tændes med en langhalset fyrfadslighter. Du får derved ikke nogle beskidte fingre – og du kommer heller ikke til at lugte af røg.

Når pejsen er påfyldt brænder den typisk i mindst 5 timer på fuld effekt – brændetiden kan dog variere alt efter hvilken model du har. Det samme gælder varmen, generelt set får man imellem 2.5-6.5 kW alt efter størrelsen på brændkarret. Der er intet varmetab i skorstenen, derfor får du alt varmen ind i hjemmet.

Har du derfor problemer med en gulvvarme der ikke kan regulere varmen ordentligt i efteråret eller foråret, så kan en biopejs være en perfekt løsning – og det samme gælder hvis det generelt set bare er køligt nok for dig om vinteren. Biopejse giver nemlig rigeligt med varme, og derfor er de ikke bare hyggelige at se på.

Driftsomkostningen ved en biopejs som indsats varierer alt efter hvilken model du ønsker – det tilrådes at du henvender dig til os med dine ønsker, så kan vi give dig en indikation af varme / brændetid og driftsomkostningen. Typisk forbruger en indbygget pejs ethanol for 10-19 kr. i timen.

Når pejsen har brændt i et par timer og du vil slukke for pejsen, gøres det nemt ved at trække et spjæld for åbningen hvorved flammerne kvæles. Bioethanolen der er tilbage fordamper ikke, men er klar til brug igen næste gang du vil tænde op for pejsen.

 

Installation af vores indsatse
Selve installationen varierer ikke synderligt meget. Typisk har vi nogle sikkerhedsmål og krav man skal leve op til. Kort sagt gælder at indsatsene skal:

 • - Integreres med ikke-brandbart materiale
 • - Have en sikkerhedsafstand til gardiner på 1 m.
 • - Installeres i et hul med nogle minimumsmål der varierer efter model
 • - Ikke må integreres under et fjernsyn, billede eller tilsvarende.

 

Idet en biopejs ikke kræver nogen skorsten, er selve installationen ret overkommelig og billig. Det handler generelt set om at få udskåret et hul hvori indsatsen kan placeres. For nogle modeller skal der laves en fordybning/rende hvori der er plads til brændkarret der kommer med pejsen – det gælder dog ikke for alle løsninger.

Selve installationen behøver ikke udføres af en professionel så længe vores vejledninger bliver fulgt. Oftest er det bedst at lade en håndværker eller murer stå for installationen så han kan sikre en flot finish når pejsen er indsat i væggen.

For mere information om installationen bør du kigge nærmere på en af de tre løsninger vi typisk anvender som indsatse. De er udspecificeret nedenfor.

 

Gode råd til placering af din indsats

Når det kommer til placeringen af din pejseindsats er der flere aspekter der er gode at tage stilling til. Den første er hvor i lokalet pejsen skal placeres. Overvej om der er godt udsyn til ilden fra alle vinkler, og om man kommer til at sidde for tæt på den. Pejsen varmer oftest ganske meget, derfor kan det være en ulempe at have indsatsen tæt placeret ved en sofa eller et spisebord.

Dernæst kommer højden indsatsen placeres i. Man opnår den bedste effekt ved at kigge ned på flammerne, skal den derfor kunne ses fra en sofa eller et lounge miljø – så kan det være en fordel at indsatsen ikke er placeret for højt. Er det omvendt ved et køkken eller spisestue kan det være smart at have indsatsen i en højde der gør giver frit udsyn til ilden næsten uanset hvor man er.

 

3 mulige løsninger

Typisk præsenterer vi tre mulige løsninger for vores kunder. Løsningen man vælger er et resultat af budget og ens præferencer ift. det visuelle udtryk.

 

Klar til indbygning

Den simpleste løsning er vores biopejse der er klar til indbygning. Her er mål, pris og alt praktisk information givet på forhånd – det eneste du skal er at installere pejsen.

Du kan altså ikke få specielle mål eller ændringer af pejsen, til gengæld er der en del penge at spare idet pejsen netop er en standard løsning.

Et eksempel er vores model carbo der måler 80 x 60 x 20 cm (b x h x d). Biopejsen kan indsættes som en gennemgående pejseindsats og du kan købe glasfronte som tilbehør. Pejsen kan også være åben fra en enkelt side – og den kan typisk leveres indenfor 4 uger til en pris under 16.000 kr.

Selve udskæringen skal blot være 81 x 61 cm så pejsen nemt kan indsættes i væggen. Herefter kan man skumme rundt om pejsen og anvende fuge til at lave et flot finish. Pejsen kan integreres i f.eks. mursten eller gipsvægge (skal dog oftest forstærkes med en lægte til at bære vægten).

 

Pejseindsats efter mål

Et alternativ til vores indsatse der er klar til indbygning er at få skræddersyet en biopejs efter mål. Det kan være en god ide hvis man ønsker en aflang og tynd pejs med et bestemt finish. Der er dog stadig et par begrænsninger idet man ikke kan ændre på farver/materialer.

Til gengæld er pejsen endnu nemmere at installere idet der hverken skal fuges eller skummes. Pejsen skal blot indsættes i et hul der udspecificeres inden levering. Der skal ingen videre installation til, og du kan faktisk selv bestemme størrelsen på brændkarret og dermed flammens længde.

Du kan få sådanne pejse åbne fra tre sider, som gennemgående med glas eller som en helt normal indsats der blot er åben fra en side. Prislejet er typisk på 30-40.000 kr, men det afhænger i høj grad af størrelsen samt det tilbehør du vælger. 

 

Brændkar til indbygning – gør det selv

En sidste mulighed er at købe brændkar løst til integration i væggen. Det kræver ikke den store investering – faktisk er det den billigste løsning vi har. Til tider er det også den nemmeste løsning.

Den helt store fordel er at du selv kan designe pejsen ned i mindste detalje. Vil du bruge granitsten eller marmor som bundpladen er det en mulighed. Vil du bruge en bestemt stentype indvendigt kan det også lade sig gøre.

Selve installationsprocessen er ganske nem. Det handler blot om at få skåret et hul efter hvilken størrelsen brændkar du integrere, og simpelt sænke den ned i hullet ligesom man kender det fra en håndvask til et køkkenbord. Du kan vælge at tilføje glas som du ønsker det, men det er ikke et krav. Vi anbefaler dog kun at du anvender vores brændkar til integration i vægge da de er specielt udviklet til dette formål.

Ønsker du en demonstration af en biopejs, eller har du nogle spørgsmål til vores forskellige løsninger anbefaler jeg at du tager fat på os på telefon 21609463 eller kontakter os via email på cf@brdr-friis.dk.

 

Væghængte biopejse Se vores store udvalg af væghængte biopejse fra. bl.a. Vauni og Decoflame Fritstående biopejse Se vores mange fleksible biopejse som frit kan placeres efter ønske. Indbyggede biopejse Få et overblik over vores biopejse til indbygning i væggen her. Løse brandkar til bioethanol Se de simple løsninger til en eksisterende pejs her.