Kampagne
Tilbud

Børge Mogensen Tremmesofa 1789

Design: Børge Mogensen
Fra:

Special Price: 34.895,00 kr

Pris pr. stk. inkl. moms

Før: 59.088,00 kr Spar: 24.193,00 kr

Kampagne Betræk: 


Mood 2101 - Mørk Grå 


Mood 2103 - Mørkeblå


 

* Obligatoriske felter

Varen er på lager

Er udstilllet i Brønshøj

Praktisk info

  • Fri fragt i webshop
  • 3-5 dages leveringstid
  • 30 dages returret i webshoppen
  • Ofte stillede spørgsmål - Klik
  • Sikker kort betaling 
  • Mulighed for indbæring af varer
  • Brug for hjælp? - 38262640
  • Vi er e-mærkede  

Be the first to review this product

Børge Mogensen Tremmesofa 1789

More Views

Beskrivelse

Populær og unik sofa designet af danske Børge Mogensen. Denne sofa er uomtvisteligt et af Børge Mogensens mest populære designs, da han har formået at kombinere det simple med smukke detaljer. Tremmesofaen er et godt billede på Børge Mogensens tilgang til møbler, hvor der er fokus på de forfinede detaljer.

Sofaen her er ikke blot en klassisk 2-personers model, da Mogensen har kombineret den klassiske sofamodel med den engelske daybed og franske chaiselong. Herudover er Tremmesofaen kendetegnet ved den løse gavl, der kan slås ned hvis dette er nødvendigt. Herudover er det også meget karakteristisk for Børge Mogensens stil at lædersnorene hænger tydeligt fremme og fungerer som en del af designet.

Materialemæssigt kan sofaen fås i både massivt eg og bøg. De løse hynder kan også fås i to varianter, nemlig stof eller læder. Dermed har du også indflydelse på hvordan sofaen skal se ud, hvilket naturligvis er et ekstra plus i bogen.

Produktspecifikationer

Mål:

Bredde: 160/197 x Dybde: 76,5 x Højde: 86 cm

Materiale:

Polstring: Fås i mange forskellige betræk

Stel: Forskellige træsorter

Om designeren

Ikke mange danske designere ville kunne finde deres møbler i så mange danske hjem som Børge Mogensen ville, hvis han stadig var med os. Han var en af de store danske mestre, og hans kvalitet kan blandt andet ses på de mange priser, han i løbet af livet modtog - eksempelvis Eckersberg medaljen i 1950 og C. F. Hansens medaljen i 1972. Han designede en lang række af forskellige møbler, hvor flere af hans sofaer, sofaborde, spiseborde og -stole stadig produceres og sælges i dag.

Børge Mogensen startede sin uddannelse som udlært møbelsnedker, hvor han fik sit svendebrev i 1934. Herefter blev han uddannet møbelarkitekt ved Kunsthåndværkernes Møbelhøjskole og Kunstakademiets Møbelskole. Hans første arbejde på tegnestuer fandt sted hos så kendte designere som Mogens Koch og Kaare Klint. Dette førte til, at han efter få år kom til at stå i spidsen for FDBs møbeltegnestue, hvor han var fra 1942 til 1950. Starten på hans egen tegnestue kom i 1950, hvorefter han var selvstændig til sin alt for tidlige død i 1972.

Hans stil er kendt for at være meget rationel, hvor fokus er på anvendelighed. Især da han arbejdede hos FDB søgte han at skabe noget, der kunne bruges af de helt normale danskere; noget, der kunne holde til at blive brugt. For at være sikker på, at hans designs kunne holde, havde han efter idé af Kaare Klint et "laboratorium", hvor han fik sine møbler testet. Han havde høje idealer, når det kom til møblernes skønhed, men var ikke bange for at gå på kompromis, når det var nødvendigt. 

Producent

Fredericia Furniture