CH417 bakkebord - Eg/røget eg olie

Design: Hans J. Wegner
5.401,00 kr
Pris pr. stk. inkl. moms

Varen er på lager

Er udstilllet i Søborg

Praktisk info

  • Fri fragt i webshop
  • 3-5 dages leveringstid
  • 14 dages returret i webshoppen
  • Ofte stillede spørgsmål - Klik
  • Sikker kort betaling 
  • Mulighed for indbæring af varer
  • Brug for hjælp? - 38262640
  • Vi er e-mærkede  

Be the first to review this product

CH417 bakkebord - Eg/røget eg olie

More Views

Beskrivelse

Let og elegant CH 417 bakkebord fra Wegners hånd 

Dette smukke bakkebord af Hans J. Wegner er designet tilbage i 1970 og har siden da blot været fremsillet i en begrænset årrække.
Bakkebordet er på en gang smukt og utroligt funktionelt og fleksibelt. Bordet består af to dele - en rund bakke og et sammenklappeligt stel, som giver bordet et let og elegant udtryk. Bakken er aftagelig og kan vendes alt efter hvilken overflade man ønsker synlig, enten lys eller røget egefiner. Dertil har bakken en ring i naturfarvet eg som er udstyret med en udskæring i røget eg der fungerer som greb således at bordpladen kan vendes hurtigt og nemt. Derudover kan den aftagelige bordplade bruges som serveringsbakke.
Stellet kan nemt foldes sammen og flyttes rundt på efter behov.

Produktspecifikationer

Mål: H: 33,5cm, Ø: 62cm

Materiale: Fås med bakke i to varianter. Den ene har bund med laminat i henholdsvis sort og hvid, og den anden har finerbund i henholdsvis lys og røget eg. Bakkens ring kommer i begge varianter i lys eg med greb i røget eg. Stellet fås i rustfrit stål.

Om designeren

Der er ikke mange danske arkitekter, der kan prale med at have stribevis af internationalt anerkendte værker - men det kan Hans Jørgen Wegner. Få arkitekter på hele den internationale scene kan faktisk siges at komme op på hans niveau, om det kommer til kvaliteten af de enkelte værker eller den samlede ankerendelse. Den store kvalitet af hans arbejde kan blandt andet ses ved, at han var en af de første, der modtog den prestigefyldte Lunningpris i 1951. Han modtog også i 1997 den ottende Internationale Design Award i Osaka, og han blev næsten samtidigt udnævnt til æresdoktor ved Londons eminente Royal College of Art.

Hans Jørgen Wegner startede sin karriere som snedker. Herefter blev han uddannet ved Københavns Kunsthåndværkerskole, hvor han var færdig i 1938. Ud fra denne basis arbejdede han med en lang række af forskellige værker, hvor han ud over møbler også har arbejdet med noget så forskelligt som lamper, sølvtøj og tapeter. Eksempler på, at han allerede tidligt blev betragtet som en virtuos, er, at han fra 1940 til 1943 designede møbler til rådhuset i Århus, og at han samtidig var blevet lærer hos Kunsthåndværkernes Møbelskole.

Hans mest kendte værker er nok lampen Hejsependel og den Runde Stol. Hejsependel produceres stadig i stor stil på trods af, at den for første gang blev fremvist i 1962; dens tidløse design holder nok aldrig op med at imponere. Den Runde Stol blev verdensberømt ved det, at den blev brugt af JFK og Nixon under en af deres tv-debatter under præsidentvalget, hvor stolen vakte opsigt med alle sine store æstetiske kvaliteter.

Producent

Carl Hansen & Søn