Kurv
Kurv
Din søgning gav desværre ingen resultater.
Prøv igen eller kontakt vores kundeservice og fortæl os hvad du mangler.
Webshop
3826 2640 
info@brdr-friis.dk  Åbningstider
Gladsaxevej 311
2860 Søborg

Mandag-fredag 10-17
Lørdag (Lukket)

Søborg - Salgsudstilling
3969 9090 
info@brdr-friis.dk  Åbningstider
Gladsaxevej 311
2860 Søborg

Mandag-fredag 10-18
Lørdag 10-15

Brønshøj - Salgsudstilling 
3880 0005 
info@brdr-friis.dk  Åbningstider
Mellemvangen 30
2700 Brønshøj

Mandag-fredag 10-18
Lørdag 10-15

Contour Chair, BM0949P Stof/Læder - Børge Mogensen

Retur til lænestole
 Børge Mogensen  Carl Hansen & Søn
Fra 12.495,00 kr Pris pr. stk. inkl. moms
12.495,00 kr Spar 0
Ca. 6-8 ugers leveringstid

Info

Karakterfuld og komfortabel loungestol skabt af Børge Mogensen

Læs mere

Praktisk info

  • Ofte stillede spørgsmål
  • Mulighed for indbæring
  • Brug for hjælp? Ring 3826 2640
  • 2200 m2 udstilling med nem og fri parkering
Gratis levering
30-dages returret
Vi er e-mærket

"1949 blev et vigtigt år for den danske designer Børge Mogensen, der netop her ved indgangen til et nyt årti demonstrerede en ny side af sit talent. Med en række karakterfulde og ekspressive møbler udfordrede han både form og materiale. Et af de mest elegante eksempler er den skulpturelle Contour Chair, der nu føjes til Carl Hansen & Søns kollektion af designklassikere.

Carl Hansen & Søn præsenterer et markant design skabt af Børge Mogensen - den ikoniske og let genkendelige Contour Chair, som blev vist første gang på Københavns Snedkerlaugs møbeludstilling i 1949. Loungestolen med den finerede og formspændte ryg vakte behørig opsigt og stod stærkt som eksponent for et helt nyt formsprog fra Børge Mogensen, der indtil da havde været kendt for et mere funktionalistisk og enkelt udtryk med afsæt i en stærk social bevidsthed.

Med Contour Chair holdt Børge Mogensen en kort pause fra det massive træ for at eksperimentere med formspændt finer – et materiale og en teknik, som netop i disse år åbnede helt nye muligheder for stil- og formeksperimenter. Ligesom en række af sine samtidige kollegaer blev Børge Mogensen inspireret af de erfaringer, som det amerikanske arkitektpar Ray og Charles Eames havde gjort sig med finer.

Contour Chair er oprindeligt tegnet til et bord, som Børge Mogensen skabte til samme udstilling i 1949. Udtrykket er organisk og tilbagelænet og derfor helt i tråd med designerens idé om at frembringe møbler, der passer til en uformel indretningskultur, og som inviterer til fri udfoldelse.
"Den skulpturelle Contour Chair skiller sig nok visuelt og materialemæssigt ud fra mange af 
Børge Mogensens tidligere møbler, men stolen bærer samtidig en række typiske Mogensen-detaljer som for eksempel den gennemgående tapsamling, der afsluttes med kiler i kontrasttræ – og som 
Børge Mogensen også anvendte i Jagtbordet. Finesser, som er udtryk for, at vi her har et gennemarbejdet design, hvor håndværket er omdrejningspunktet," udtaler adm. direktør Knud Erik Hansen fra Carl Hansen & Søn, der fortsætter: "Contour Chair er fremstillet efter Børge Mogensens originale tegninger, og da han vægtede komfort meget højt, har vi sammen med Børge Mogensens familie valgt at polstre stolens sæde for at tilføre yderligere komfort."

Personligt formsprog
Børge Mogensens Contour Chair har et massivt træstel med skråtstillede ben og et buet og bagudrettet sæde af finer. Rygstykket, der giver stolen sit karakteristiske udtryk, er en slank formspændt finerskal forsynet med to organisk formede rygindskæringer, som gør det muligt at bøje ryglænet og sætte det i spænd i stolens sæde.

"Udskæringerne i ryggen er både dekorative og nødvendige for at bukke fineret i den helt rigtige form. Den omsluttende ryg betyder samtidig, at man kan sidde i stolen på en fleksibel måde. Stolen er forholdsvis lav, hvilket både giver den et afslappet og tilbagelænet udtryk. Det er på den måde lykkedes for Børge Mogensen at skabe en forholdsvis lille stol med meget stor komfort," forklarer Knud Erik Hansen.

Det eksperimentelle design, der i 1949 blev præsenteret umiddelbart inden Børge Mogensen etablerede selvstændig tegnestue, fik anerkendende ord af anmelderne for det nyskabende og personlige udtryk, men blev ikke umiddelbart en kommerciel succes. Contour Chair blev fremstillet i ganske få eksemplarer, hvoraf nogle fandt plads hjemme i Børge Mogensens egen stue. Stolen blev - sammen med Jagt-møblerne - starten på en ny epoke i Børge Mogensens kreative karriere og bliver nu sat i produktion hos Carl Hansen & Søn i Gelsted på Fyn, som er en af Europas mest moderne møbelfabrikker.

"Genintroduktionen af Contour Chair rammer en helt aktuel tendens med særlig fokus på skulpturelle loungestole. Samtidig har stolen et ikonisk og eviggyldigt design, som går i dialog med både moderne og klassiske indretninger. Vi er derfor stolte af at kunne præsentere en ny generation for et enestående møbel med en stærk signatur – skabt af en møbelformgiver med et meget personligt og markant formsprog," udtaler Knud Erik Hansen.

"

Dimensioner:

Sædehøjde: 39 cm

Højde: 73 x Dybde: 63,5 x Bredde: 53,5 cm

Materialer:

Fås i Eg, Valnød og en kombination af disse med forskellige overflader.

Stolens tapsamlinger afsluttes altid med kiler i kontrasttræ.

Stolens sæde er polstret i enten læder eller tekstil.