Cube sofa, 280x100 - "Fra pris"

Design: Jens Juul Eilersen
31.356,00 kr
Pris pr. stk. inkl. moms
Produktet kan ikke købes online.

Praktisk info

  • Fri fragt i webshop
  • Ca. 10-12 ugers leveringstid
  • 30 dages returret i webshoppen
  • Ofte stillede spørgsmål - Klik
  • Sikker kort betaling 
  • Mulighed for indbæring af varer
  • Brug for hjælp? - 38262640
  • Vi er e-mærkede  

Be the first to review this product

Cube sofa, 280x100 - "Fra pris"

More Views

Beskrivelse

Jens Juul Eilersen står også bag designet på denne lækre sofa. Cube sofaen er ren forkælelse når der snakkes komfort og afslapning. Arm og ryg har samme tykkelse, hvilket er med til at give sofaen det velafbalancerede, stærke og rene udtryk, som kun et stramt formsprog kan give. Sofaen er kasseformet, hvilket giver det mere stramme udtryk, hvor hynderne og rygpuder (som kan tilkøbes) er bløde og på den måde løsner lidt op for det stramme look.
Der er utallige muligheder ved Cube sofaen idet den er modulopbygget og man kan på den måde designe sin helt egen sofa. Desuden kan sofaen betrækkes med både stof eller læder. 

Produktspecifikationer

Mål: L: 280cm, D: 100cm

Opbygget af 2 moduler: 140cm x 100cm

Materiale: Stof i prisgruppe 0

Pris er eksklusiv puder som vist på billedet

Om designeren

Jens Juul Eilersen overtog i begyndelsen af 1960erne ledelsen af familiens lille møbelfabrik og har siden skabt nogle af Danmarks mest moderne og populære sofaer.

Da Jens Juul Eilersen var barn i 1940erne tilbragte han mange sommerferier på Fyn, hvor familiens fabrik, som farfaderen Niels Juul Eilersen havde grundlagt i 1895, lå.

Karetmagerværkstedet var den første fabrik herhjemme, der kunne dampbøje træ, og den unge Jens var fascineret af, hvordan snedkeren arbejdede med træet. Han var ikke ret gammel, før han selv fik lov til at snedkerere under kyndig vejledning af en af fabrikkens medarbejdere.

Her blev kimen lagt til hans brændende interesse for mål og proportioner, og når han ikke var på værkstedet, sad han og tegnede.

»I stedet for at læse lektier, tegnede jeg figurer, hænder og arme, og så møbler, men jeg blev uddannet som pølsemager,« fortæller han med et lunt smil.

»Efter skolen blev jeg handelselev på konservesfabrikken Plumroses hovedkontor på Sankt Annæ Plads, en dengang stor virksomhed, der alene i handelsafdelingen havde 37 elever.

Det var dog møbler. han brændte for, så da faderen i 1959 købte den skrantende familievirksomhed, blev Jens ansat for at tage sig af den kreative del af møbelproduktionen.»

Det varede nogle år, før jeg selv begyndte at tegne møbler. Jeg diskuterede meget heftigt med vores møbelarkitekter, fordi jeg havde min egen idé om, hvordan møbler skulle se ud.

»Jeg blev mere og mere engageret i design–processen,« fortæller Jens Eilersen. I nogle år havde vi møbeldesigner Niels Bendtsen tilknyttet. Han og jeg tegnede ofte hver sin version til en ny sofa, bagefter diskuterede vi detaljerne og tog det bedste fra hver. Men i 1979 kom det til et brud, fordi jeg gerne ville tegne en sofa selv, og den kom til at hedde Stratos. Dengang virkede den vældig stor, med puder, der væltede ud over ryg og armlæn, men i dag virker den nærmest som en lille futti én sammenlignet med mine nye store sofaer. Faktisk var den i en periode et af de mest plagierede møbler herhjemme.«

»Jeg forsøger altid at indarbejde klassiske mål i mine møbler, kvadrat, 1½ kvadrat og dobbeltkvadrat samt »det gyldne snit«, som er en klassisk matematisk betegnelse for et forhold mellem to størrelser. Det er næsten altid inkorporeret i mine møbler. F.eks. den arm dér,« siger han og peger over på en af de nye sofaer, som står i firmaets showroom i Bella Center. »Den er 23 cm bred, 46 høj og 92 dyb, og har det perfekte mål, idet den er dobbelt kvadrat i tre dimensioner.«

Producent

Eilersen