Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

DESIGN UDSALG

FÅ OVERBLIKKET - KLIK HER

VIND EN FINN JUHL LÆNESTOL

DU KAN VINDE PELIKANEN - DELTAG HER

Erik Jørgensen

Retur til designere
Erik Jørgensen var uddannet sadelmager og møbelpolstrer. I 1954 grundlagde han et lille værksted i Svendborg i Danmark, hvor hans ekspertise inden for møbelpolstring blev efterspurgt af lokalsamfundet. Han udviklede i 1960’erne og 1970’erne en mindre sofakollektion, hvor håndværket og kvaliteten såvel som æstetik var i højsædet. I dag drives familievirksomheden af anden generation og er kendt for sin høje kvalitet samt polstring ekspertise.

Erik Jørgensen samarbejdede i 1960’erne med den anerkendte Poul M. Volther samt Hans J. Wegner i 1980’erne. I 1964 designede Poul M. Volther Corona stolen. Erik Jørgensen og Volther mødte hinanden på en møbelmesse i Fredericia. Erik Jørgensen så noget unikt i Corona stolen, med dens flotte formsprog og detaljer, og satte den i produktion både med træstel men senere også med et stålstel.

I 1988 blev Erik Jørgensen kontaktet af Hans J. Wegner, der havde tegnet Oxchair allerede i 1960. Stolen er et af de sværeste møbler at polstre, og netop derfor gik Wegner til Erik Jørgensen, der med sin ekspertise inden for polstring fik produceret stolen og lancerede den i 1989 på den internationale møbelmesse i Milano. Wegner tegnede i 1960 også et feminint modstykke til Oxchair i form af stolen Queen, denne blev sat i produktion i 2010.

I løbet af 1980’erne gik Erik Jørgensen som en af de første ind på kontrakt markedet. Det var et helt nyt marked med en masse spændende muligheder. I samarbejde med Johannes Foersom og Peter Hiort-Lorenzen lancerede man Rotor i 1983 og Pipeline i 1984. Begge møbler var banebrydende for tiden med deres unikke formsprog og teknologi. Det var begyndelsen på et godt samarbejde med den talentfulde design duo, der siden har designet mange møbler til Erik Jørgensen.

I slutningen af 90’erne blev fokus igen sat ind på boligmarkedet, den klassiske EJ 315 sofa designet af Erik Ole Jørgensen i 1975 blev meget populær. I tiden herefter blev der lanceret mange møbler, der var specielt designet til det private hjem. Heriblandt den moderne Delphi sofa designet af den schweiziske designer Hannes Wettstein.

I 1998 døde Erik Jørgensen, hvorefter hans sønner Niels og Ole Jørgensen overtog virksomheden, og de driver den fortsat i dag.

Fra 2000 blev nye designsamarbejder en vigtig del af Erik Jørgensens DNA og er det fortsat i dag med unge designere som blandt andre Louise Campbell, Tine Mouritsen, GamFratesi, Andersson & Voll og Anne Boysen.