Kurv
Kurv
Din søgning gav desværre ingen resultater.
Prøv igen eller kontakt vores kundeservice og fortæl os hvad du mangler.
Webshop
3826 2640
info@brdr-friis.dk  Åbningstider
Gladsaxevej 311
2860 Søborg
Mandag-torsdag 10-17
Fredag 10-16.30
Lørdag (Lukket)
Søborg - Salgsudstilling
3969 9090 
info@brdr-friis.dk  Åbningstider
Gladsaxevej 311
2860 Søborg

Mandag-fredag 10-18
Lørdag 10-15

Brønshøj - Salgsudstilling 
3880 0005
info@brdr-friis.dk  Åbningstider
Mellemvangen 30
2700 Brønshøj

Mandag-fredag 10-18
Lørdag 10-15
Frits Henningsen

Retur til designere
Frits Henningsen (1889-1965) var kendt som en kompromisløs formgiver og i modsætning til andre snedkermestre formgav han altid selv sine møbler. Det var kvaliteten af håndværket, han anså som det vigtigste, og det var her, hans fokus lå, når han udviklede nye møbler.

Samtidig var det kundekontakten, som han drog meget inspiration fra, efter han åbnede sin egen møbelforretning i København. Den daglige dialog med kunderne gjorde, at han bedre forstod efterspørgslen og kunne føre dette direkte tilbage til produktionsprocessen. Egentlig ønskede Frits Henningsen mest af alt at arbejde som møbelsnedker og ikke som møbelarkitekt.

Som 22-årig blev Frits Henningsen færdiguddannet som møbelsnedker efter endt læretid hos en af datidens mest anerkendte snedkermestre, I.P. Mørck.

Efter at have afsluttet sin uddannelse drog Frits Henningsen ud i Europa for at samle erfaring og inspiration, som mange andre fra datidens kreative elite. I flere år arbejdede han i både Tyskland, Frankrig og England før han i 1915 vendte tilbage til København.

Igennem sine design formåede Frits Henningsen at indfange traditionelle udtryk fra andre stilperioder og genfortolke dem med et moderne og organisk præg. Han fandt sin inspiration i de tidlige stilarter som blandt andet fransk empire, rokoko og engelske møbler fra det 17. århundrede. Meget lig en af tidens andre store møbeldesignere, Kaare Klint. De to formgivere mødtes på Teknisk Skole, hvor Kaare Klint var en af Frits Henningsens undervisere. Mødet fik stor indflydelse på Frits Henningsens udvikling som møbelsnedker og den efterfølgende konkurrence, der opstod mellem de to var en evig kilde til fornyelse og genfortolkning af møbelhåndværket fra begge mænds sider.

Frits Henningsen anså sig selv som evigt udviklende og hans store detaljebevidsthed gjorde, at han kun tillod ganske få af sine møbler at blive fremstillet uden for sit eget værksted.

I Frits Henningsens levetid var Carl Hansen & Søn én af kun to møbelproducenter, som opnåede denne tillid. I over 70 år fremstillede Carl Hansen & Søn Frits Henningsens Windsor Stol.
Siden 2013 har Carl Hansen og Søn desuden fremstillet Henningsens smukke Heritage Chair, FH419 og tilhørende skammel, FH420.