Kurv
Kurv
Din søgning gav desværre ingen resultater.
Prøv igen eller kontakt vores kundeservice og fortæl os hvad du mangler.
Webshop
3826 2640
info@brdr-friis.dk  Åbningstider
Gladsaxevej 311
2860 Søborg
Mandag-torsdag 10-17
Fredag 10-16.30
Lørdag (Lukket)
Søborg - Salgsudstilling
3969 9090 
info@brdr-friis.dk  Åbningstider
Gladsaxevej 311
2860 Søborg

Mandag-fredag 10-18
Lørdag 10-15

Brønshøj - Salgsudstilling 
3880 0005
info@brdr-friis.dk  Åbningstider
Mellemvangen 30
2700 Brønshøj

Mandag-fredag 10-18
Lørdag 10-15
Poul M. Volther

Retur til designere
Poul M. Volther blev først uddannet som møbelsnedker, men byggede derefter ovenpå ved at gå på Skolen for Kunsthåndværk i København. Han tilbragte flere år som underviser på Danmarks designskole, hvor han var med til at sætte sit præg på en lang række af danske designere. Dette præg er baseret på det, at man skal have sans for detaljen, hvor det vigtigste er den høje kvalitet af det endelige produkt. Hans største, mest populære og nok mest kendte værk er Corona stolen, der stadig sælges i stor stil i dag.

Han blev i 1949 ansat af FDB med hjælp fra den store Hans Wegner. Her arbejdede han først under Børge Mogensen indtil 1959, hvor Mogensen forlod FDB og Volther så blev leder. Han stod for en mere simpel stil en den, Mogensen havde, hvor hans lænestole og sofaer stadig i dag ses i mange danske hjem.

Volthers stil var klart baseret ud fra den skandinaviske funktionalisme, der med et moderne twist fandt en middelvej mellem Bauhausstilen og det klassisk praktiske værk. Herved undgik han at blive fanget af forskellige kortlivede trends, hvor han i stedet designede værker, der kunne holde folk tryllebundne over deres skønhed på tværs af tiden. Corona stolen er et godt eksempel på dette, hvor man ser, at det strengt logiske design med stort fokus på både siddeoplevelse og opbygningen af stolen blandes sammen med et unik moderne look og flair for farve og organisk tænkning.