Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN WATERROWER S4

VÆRDI OP TIL KR. 13.895 - DELTAG HER

Er biopejse sundhedsskadelige?

Retur til artikler om biopejse

Vi har efterhånden fået en del henvendelser fra kunder der er bekymrede for om biopejse er skadelige for helbred og velvære, så derfor har vi skrevet en kortere artikel der tager stilling til spørgsmålet.

Meget kort kan man sige det sådan her: Hvis vores kunders helbred blev ødelagt af vores biopejse, så ville vi ikke sælge nogen. Konklusionen er derfor, at bruges biopejsene rigtigt, er de ikke sundhedsskadelige.

 

Hvad producerer flammerne?

For at forstå hvorfor biopejse ikke er sundhedsskadelige, skal man forstå hvad slutproduktet af flammerne er.

Når bioethanol brænder produceres der varme, en meget lille mængde vand og kultveilte. De to første er der ikke nogen problemer med ifht. sundhed og helbred, men det kan der selvfølgelig være ift. kultveilte. Mængden svarer dog til normal udånding hvor der også kommer kultveilte, og derfor skal der meget til før det påvirker helbreddet.

Har man et meget lille rum der er fuldstændig isoleret kan man diskutere en påvirkning af sundheden og helbred, men for helt normale stuer, lejligheder og tilsvarende er der simpelthen intet problem.

Skulle man have et rum af en mindre størrelse end vores anvisninger foreskriver, anbefaler vi dog også at man sikrer frisk lufttilgang i form af at have et vindue på klem.

 

Forkert brug

Når det så er sagt, så er det sket, at anvisningerne for brugen af biopejse ikke er blevet fulgt. Køber man f.eks. forkert bioethanol i gelé form, eller til anden brug, så er man ikke garanteret en ren afbrænding.

Der kan derfor afbrændes nogle kemikalier, som udleder uheldige gasser der er skadelige for helbreddet. Sørg derfor altid for at købe bioethanol i en klar flydende form, som er tiltænkt biopejse samt indendørs brug.

 

Hvad er konklusionen?

Til trods for meget diskusion om emnet, er vores konklusion at de ikke er sundhedsskadelige såfremt pejsene anvendes korrekt. Sikkerhedsstyrelsen har testet en masse biopejse, og man har fra deres side ikke publiceret nogen pressemeddelelser der forbinder biopejse med at være direkte sundhedsskadelige.

I et citat fra deres side bekræfter de dog det vi har skrevet i denne artikel: “Afbrændingen af ethanol bruger ilt og udleder kultveilte Co2, og i et lille rum er der risiko for, at det omdannes til kulilte, hvilket er både giftigt og farligt.” (Sikkerhedsstyrelsen). Det er derfor vigtigt at man i mindre rum sikrer frisk lufttilgang (typisk for rum under 20 kvm).

 

Væghængte biopejse Se vores store udvalg af væghængte biopejse fra. bl.a. Vauni og Decoflame Fritstående biopejse Se vores mange fleksible biopejse som frit kan placeres efter ønske. Indbyggede biopejse Få et overblik over vores biopejse til indbygning i væggen her. Løse brandkar til bioethanol Se de simple løsninger til en eksisterende pejs her.