Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND CIRKELSTOLEN af HANS J. WEGNER

VÆRDI OP TIL KR. 82.250 - DELTAG HER

Fakta om biopejse og kulilte

Retur til artikler om biopejse

En biopejs er et fantastisk hyggeligt indslag i hjemmet. Til trods for pejsenes popularitet, stiller de fleste kunder ret kritiske spørgsmål – og det kan vi sagtens forstå. Det vigtigste er at afklare om pejsene er så fantastiske som man tror i begyndelsen. 

En af de første bekymringer vi bliver mødt med relaterer til selve afbrændingen. Da biopejse ikke anvender aftræk, er det naturligt at slutproduktet forbliver i hjemmet – men hvad er slutproduktet lige, og er det farligt?

Det udleder en biopejs

Når en biopejs brænder, bliver der udledt varme, lidt vanddamp samt kulilte. Selve vanddampen er ikke et problem – mængden er så lille at du aldrig ville have tænkt over det, hvis du ikke havde læst det her.

Det primære du skal være opmærksom på er kulilten. Næsten uanset hvad du brænder af, stearinlys, olielamper eller en traditionel pejs – vil slutproduktet af ilden bestå af en mængde kulilte. De fleste af os herhjemme har hørt om uheld med brændeovne eller grill der har forårsaget kulilteforgiftning, hvilket ikke er noget at spøge med. Heldigvis er mængden af kulilte der udledes fra biopejse på et så lavt niveau, at det ikke er en problemstilling.

Hvor meget kulilte udleder en biopejs?

Umiddelbart har vi ikke en præcis måling af mængden der udledes da det kan være ret svært at afgøre (flere faktorer spiller ind: f.eks. biopejsen, flammens størrelse, brændslet samt lokalets størrelse). Til gengæld er mængden så lille, at kulilten ikke er en problemstilling i et normalt hjem eller stue.

Er kulilte fra biopejse farlige?

Umiddelbart er kulilte kun farlig i større mængder. Mængden af kulilte der udledes er igen på så lavt et niveau, at det ikke har nogle helbredsmæssige konsekvenser – faktisk er biopejse oftest bedre end en brændeovn eller stearinlys. Vi ser flere astmatikere og allergikere der anvender en biopejs da det ikke fremprovokerer en reaktion.

Er der andre farlige partikler?

Nej – med en biopejs udledes der som sagt kun varme, vand og kulilte – derfor er der ikke andre farlige partikler der udledes så længe man anvender det korrekte brændsel, bioethanol. Det er dog vigtigt at anvende ethanol af en god kvalitet for at hindre evt. lugtgener.

 

Væghængte biopejse Se vores store udvalg af væghængte biopejse fra. bl.a. Vauni og Decoflame Fritstående biopejse Se vores mange fleksible biopejse som frit kan placeres efter ønske. Indbyggede biopejse Få et overblik over vores biopejse til indbygning i væggen her. Løse brandkar til bioethanol Se de simple løsninger til en eksisterende pejs her.