Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN WATERROWER S4

VÆRDI OP TIL KR. 13.895 - DELTAG HER

Bamsestolen - pp19 - "fra-pris"

 Hans J. Wegner PP Møbler
Enhedspris 156.625,00 kr. Pris pr. stk. inkl. moms
Produktet kan ikke købes online.
Kontakt os
Bestillingsvare
69/PP19/BAMSESTOL

Info

Hans. J. Wegner tegnede Bamsestolen tilbage i 1951. Den var en friere, lettere og mere moderne udgave af tidligere øreklapstole, som både han selv og andre havde tegnet. Det er en stol med plads til mange siddestillinger - et stort ønske for Hans J. Wegner. Når man sidder i stolen, skal det være muligt at ændre stilling, uden at det går ud over mageligheden og siddekomforten. 

Læs mere

Praktisk info

  • Ofte stillede spørgsmål
  • Mulighed for indbæring
  • Brug for hjælp? Ring 3826 2640
  • 2200 m2 udstilling med nem og fri parkering
Gratis levering
30-dages returret
Vi er e-mærket

Hans. J. Wegner tegnede Bamsestolen tilbage i 1951. Den var en friere, lettere og mere moderne udgave af tidligere øreklapstole, som både han selv og andre havde tegnet.

Det er en stol med plads til mange siddestillinger - et stort ønske for Hans J. Wegner. Når man sidder i stolen, skal det være muligt at ændre stilling, uden at det går ud over mageligheden og siddekomforten. Størst betydning på det punkt har de åbne armlæn, hvor man kan få benene mellem armlæn og sæde. Samtidig er armlænene så behageligt formet, at det er muligt at slappe af, mens man slænger sine ben over dem.

Bamsestolen fik sit navn af en journalist, som anmeldte den. Han havde følt stolens armlæn som store bamsepoter, der favnede ham bagfra. Anker Petersen fra AP Møbler, der producerede stolen, da den kom frem, syntes, at det var et passende navn. Så sådan blev det.

PP Møbler leverede fra starten understellet til Bamsestolen, og det blev begyndelsen på mange års samarbejde mellem møbelproducenten og Hans J. Wegner. Så da stolen efter en årrække havde været ude af produktion, tog PP Møbler den op igen i anledningen af 50-året for virksomhedens jubilæum i 2003.

Bamsestolen er en dyr stol at producere. Den er bygget med et stel, der er stærkt, og som er skabt til at holde år efter år. Bagbenene går igennem stolen og bliver til armlæn. Det yderste stykke af armlænene er ikke polstret, men fremstår i træ. På den måde er man fri for at få griset det stykke til, hvor hænderne hviler eller tager fra med, når man rejser sig op. Samtidig skjuler træstykkerne eller bamsepoterne, som de bliver kaldt, betrækket der, hvor det bliver sat fast. Polstringen består af materialer som fjedre, blår og hestehår, som uanset, hvordan du sætter dig eller rykker rundt i stolen, giver optimal støtte. Præcis som Hans J. Wegner ønskede det.

På billedet vist med Hallingdal stof, ben i eg/sæbe.

Dimensioner:

Bredde 90 cm, Dybde 95 cm, Højde 101 cm,

Sædehøjde 42 cm

Materialer:

Fremstilles i Eg, Ask og Kirsebær