Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN WATERROWER S4

VÆRDI OP TIL KR. 13.895 - DELTAG HER

Om brdr. friis møbler

Retur til om brdr. friis møbler
 

Velkommen til Brdr. Friis Møbler

Brdr. Friis Møbler startede som møbelforretning i Brønshøj i 1980. Firmaet blev i 1995 udvidet med en forretning i Søborg. Denne historiske ejendom i Søborg var Wegners laboratorium og værksted i 1960`erne – og møbelklassikerne blev i mange år produceret samme sted af firmaet Johannes Hansen.

Med forhandling af nogle af de mest velrenommerede danske og internationale brands indenfor møbler, tekstiler og belysning, har vi mulighed for at imødekomme stort set alle ønsker. Udgangspunktet er den enkelte kundes behov og smag. Med en individuelt tilpasset løsning som mål, tilbyder vi en konstruktiv dialog med professionelle indretningsarkitekter og salgsmedarbejdere for at opnå det ønskede resultat: Et harmonisk og helstøbt hjem, eller et offentligt miljø, hvor indretningen indfrier såvel funktionelle som æstetiske behov. 

Vi tilbyder kreative idéoplæg, kommer med inspiration til farve- og materialevalg, hjælper med at skabe overblik over nye produkter og trends, og giver gode råd om, hvordan man opnår et smukt samspil mellem arkitektur og indretning. Som repræsentanter for en dynamisk branche, hvor der konstant præsenteres nye spændende designs, ser vi det som en udfordring at skabe en spændende og inspirerende udstilling, som afspejler vores egen entusiasme og glæde ved moderne formgivning og indretning. 

Vi ser frem til at byde jer velkommen i en af vore forretninger, som samlet byder på 2200m2 udstilling. Begge steder er der gratis parkering.

Venlig hilsen, Gert Friis


Ejendommen på Gladsaxevej 311 var Wegners laboratorium og værksted i 1960`erne – og hans møbler blev i mange år produceret samme sted.

 

Johannes Hansens møbelsnedkeri flyttede fra Borups allé i København, hvor lokalerne var blevet for små, ud til Gladsaxevej 311. Her blev der indrettet et snedkeri efter alle kunstens regler i en tidligere tekstilfabrik. Der blev installeret aircondition, udsugningsanlæg, garderober, bad og omklædningsrum for medarbejderne. Tørrestue til det kostbare træ, lagerrum, lærlingeværksted og kurvemagerværksted til fletteri.

Snedkeriet blev forsynet med en park af de mest effektive maskiner. Det var en festdag for Johannes Hansen, den junidag i 1958, da han holdt indvielsesreception på Gladsaxevej - måske en af de bedste dage i hans liv. Kronen på et langt og lykkeligt virke, der ofte har formet sig rent eventyrligt for ham. I 1961 døde Johannes Hansen.

 

Firmaet føres videres af Johannes Hansens yngste søn, snedkermester Poul Hansen, der allerede i en årrække havde ledet virksomheden sammen med faderen. Wegner og Poul Hansen havde da længe haft et nært samarbejde, navnlig omkring de store udstillinger  både dem i Snedkerlauget, udstillingen i Oslo og den store udstilling hos Lunning i New York. Samarbejdet  forsatte derfor nu ganske naturligt i det daglige arbejde på møbelsnedkeriet i Gladsaxe, som var Wegners laboratorium og værksted. Der indløb nemlig stadig nye officielle opgaver til Johannes Hansens Møbelsnedkeri i disse år – foruden alle de private bestillinger, ærefulde opgaver der alle sammen appellerer til Wegners særlig geni. Bestilling af møbler til en række store bygningsværker som Verdensbanken i Washington, kulturcenteret på Hässelby Slot udenfor Stockholm, et uddannelsescenter i Schweiz og Bondestandens Sparekasse i København, for blot at nævne nogle stykker. 

 

Brdr. Friis Møbler flyttede ind på Gladsaxevej 311 i 1995 efter bygningen havde stået tom siden Johannes Hansens værksted gik konkurs i begyndelsen af 1990`erne. I starten blev stueetagen anvendt til lager, og lokalerne på 1.sal som udvidet møbeludstilling for møbelforretningen i Brønshøj. Efterhånden som bygningen blev istandsat, udviklede 1.salen sig til en selvstændig møbelforretning med faste åbningstider. Forretningen blev hurtigt en stor succes, og i 2005 købte Brdr. Friis Møbler hele Ejendommen. Den var meget nedslidt ved overtagelsen, men er løbende blevet renoveret indvendig og udvendig med bl.a. et stort parkeringsareal mod Gladsaxevej og bag huset. I sommeren 2011 opførte Brdr. Friis Møbler en tilbygning på 1000m2, som bruges til ekstra forretningsareal på 1. sal og et større lager i stueetagen. Forretningen er nu en af de største og mest velassorterede møbelforretninger på Sjælland.