Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN FINN JUHL LÆNESTOL

DU KAN VINDE PELIKANEN - DELTAG HER

Hvad bør en biopejs koste?

Retur til artikler om biopejse

Er du blevet forelsket i en biopejs, men i tvivl om det kan betale sig at investere i en? I denne artikel gennemgår jeg alle de omkostninger du kan forvente i forbindelse med købet af en biopejs. Der er typisk tre omkostninger ved biopejse, anskaffelse af modellen, forbrug af bioethanol og evt. vedligeholdelse.

Indkøb

Det allerførste man skal tage stilling til, er hvilken biopejs man ønsker at investere i. Er dit budget under 3.000 kroner er det sjældent en god ide at købe en biopejs her og nu. Jeg har set flere billige modeller der ikke er konstrueret ordentligt, og samtidig leveres med en mangelfuld brugervejledning.

En god biopejs koster typisk fra 7.000 kroner og opefter. Grundlæggende handler det om at gå efter en biopejs der er testet og godkendt.

Typisk koster vores populærer modeller mellem 10-35.000 kr. alt efter hvilken løsning man som kunde ønsker. En normal biopejs til væggen kan fås for ca. 13.000 kr hvilket er en fornuftig pris for en god og sikker biopejs. Modsat en brændeovn, kræves der minimal installation af biopejse. Der skal ikke etableres skorsten, derfor sparer du lidt på budgettet sammenlignet med en brændeovn. De fritstående modeller kræver ingen installation, og de væghængte monteres simpelt på et vægbeslag som man kender fra fladskærms tv. 

Forbrug

Når du har købt pejsen, skal den selvfølgelig tændes.

Generelt får man minimum 5 timers flammer på 2 liter bioethanol. Idet brændslet koster 25 kr. per liter er omkostningen på ca. 10 kr. per time. Slukker man biopejsen forbliver bioethanolen i brændkarret til næste gang. Vores typiske kunde har pejsen tændt i 3 timer 2 gange om ugen, det betyder at det månedlige forbrug er ca. 10 liter bioethanol (250 kroner). 

Vedligeholdelse

En brændeovn kræver typisk et årligt besøg af skorstensfejeren. Samtidig er der en del vedligeholdelse forbundet med brændeovnen. Det er ikke tilfældet med en biopejs. Der vil ikke komme sod på dine hvide vægge, og der vil ikke dannes nogen aske. Typisk er vedligeholdelsen bare et spørgsmål om at anvende noget stålpuds eller glasrens alt efter hvilken model man har.  Derfor er der meget beskedne omkostninger når det kommer til rengøring og vedligeholdelse.

 

Væghængte biopejse Se vores store udvalg af væghængte biopejse fra. bl.a. Vauni og Decoflame Fritstående biopejse Se vores mange fleksible biopejse som frit kan placeres efter ønske. Indbyggede biopejse Få et overblik over vores biopejse til indbygning i væggen her. Løse brandkar til bioethanol Se de simple løsninger til en eksisterende pejs her.