Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

PH 2/1 Bord Limited Edition 2024

SPAR 20% MED RABATKODEN 'PHLIMITED'

VIND EN BØRGE MOGENSEN LÆNESTOL

VÆRDI OP TIL KR. 44.710 - DELTAG HER

Hvad er bioethanol?

Retur til artikler om biopejse

Bioethanol har man efterhånden hørt om rigtig mange gange. Oftest nævnes det som en satsning fra staten, eller som noget der skal blandes i benzin – men hvad er bioethanol egentlig? Det spørger mange af vores kunder om, og mange spørger om der egentlig er forskel på bioethanol til brug i biopejse, eller til det der kan blandes i benzin – det får du svaret på her.

Det er et naturligt spørgsmål at stille, de færreste af os har en ingeniør uddannelse og må derfor kigge internettet igennem. Det kan dog til tider være svært at finde et entydigt svar, ser man på wikipedia kan man læse lidt mere forsimplet om hvad bioethanol egentlig er.

Hvad er bioethanol lavet af?

Bioethanol er dannet ud fra biomasse, typisk i form af sukkeroer, majs og kartofler. Det betyder at det er en kilde til fornyet energi idet vi nemt kan reproducere biomassen, hvorimod olie og tilsvarende er svært at reproducere så snart det er opbrugt.

For at producere bioethanol anvender man en gæringsprocess hvori råvarerne hakkes i mindre stykker. Ofte anvender man faktisk det affald som bliver indsamlet i nogle byer. Populært hedder produktet 1 generations bioethanol, og man tilføjer gær og vand som en del af gæringsprocessen.

Meget bioethanol produceres i Danmark, men det er ikke rigtig skaleret op og sælges derfor ikke på kommercielt basis til brug i biopejse. Derfor får vores leverandør produceret bioethanolen i Polen. Uheldigvis kræves det at man køber store mængder for at få en god pris, og selvom markedet for biopejse er i vækst – så skal det vokse rigtig meget før prisen ryger fra 25 kr. / literen (ca. pris for kvalitetsethanol i dag) ned til f.eks. 15 kr.

Bioethanol til biopejse er egentlig ikke meget anderledes end så meget andet bioethanol. Forskellen er primært hvor destilleret bioethanolen er, det betyder nemlig noget for renheden. Den bioethanol man bruger til biopejse er så ren at slutproduktet ikke er mere end en meget lille mængde kultveilte og vanddamp. Du behøver ikke være bange for fugt, mængden er så lille at du aldrig vil bemærke det. Der tilsættes endvidere et bittert stof som betyder at ethanolen ikke kan drikkes.

 

Væghængte biopejse Se vores store udvalg af væghængte biopejse fra. bl.a. Vauni og Decoflame Fritstående biopejse Se vores mange fleksible biopejse som frit kan placeres efter ønske. Indbyggede biopejse Få et overblik over vores biopejse til indbygning i væggen her. Løse brandkar til bioethanol Se de simple løsninger til en eksisterende pejs her.