Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN WATERROWER S4

VÆRDI OP TIL KR. 13.895 - DELTAG HER

Hvad koster en biopejs i drift?

Retur til artikler om biopejse

Ønsker du at investere i en biopejs er det naturligt at tænke på omkostningen ved rent faktisk at bruge den. Vi forhandler kun biopejse af høj kvalitet og priserne er naturligt derefter, men det betyder ikke at de er dyre i drift – faktisk ofte det stik modsatte.

Vi regner driftomkostningen ud ved hjælp af følgende regnestykke:

Brændetimer / Antal liter bioethanol x pris = omkostning per time

Vores ethanol koster 25 kr per liter hvilket er en gennemsnitlig pris på bioethanol af en høj kvalitet. Nedenfor finder du eksempler på ovensteånde beregning baseret på et udvalg af vores mest populære produkter.

 

Globe

Kapacitet: 2 liter

Brændetid: min. 5 timer

Omkostning per time: 16 kr.

      

Divider

Kapacitet: 3 liter

Brændetid: min. 5 timer

Omkostning per time: 24 kr.

      

New York Empire

Kapacitet: 3,5 liter

Brændetid: min. 4 timer

Omkostning per time: 35 kr.

 

Som du kan se stiger driftsomkostningen, men det skyldes ikke bare en større kapacitet, men en større flamme. Både New York Empire og Divider har en længere flamme end Globe, og derfor forbruger de mere bioethanol.

Derfor skal du som kunde overveje om du vil have en større flamme eller et mindre forbrug af bioethanol. En typisk kunde bruger sin biopejs i 3 timer, to gange om ugen. Det er en total omkostning på ca. 320 kr per måned. Med en biopejs der forbruger mindre bioethanol, vil du kunne have din pejs tændt oftere.

Husk på at biopejse også giver god varme, derfor kan en model som eksempelvis New York Empire måske give for meget varme. En sådan model bør ikke installeres i et rum på mindre end 30 m2.

Kort ridset op skal du tage stilling til:

  • - Hvor mange penge vil du bruge per måned på at tænde din biopejs?
  • - Vil du helst have den største flamme, eller flest pejsetimer?
  • - Vil en sort/lang flamme give for meget varme ift. dit behov?

 

Det er oftest en god ide at tage en snak med os om ovenstående for at sikre det rigtige valg af biopejs.

 

Væghængte biopejse Se vores store udvalg af væghængte biopejse fra. bl.a. Vauni og Decoflame Fritstående biopejse Se vores mange fleksible biopejse som frit kan placeres efter ønske. Indbyggede biopejse Få et overblik over vores biopejse til indbygning i væggen her. Løse brandkar til bioethanol Se de simple løsninger til en eksisterende pejs her.