Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN WATERROWER S4

VÆRDI OP TIL KR. 13.895 - DELTAG HER

Info om bioethanol

Retur til biopejse

Hvad er bioethanol egentligt? Og, er der forskel på kvaliteten af bioethanol? Ryger, lugter eller soder bioethanol ved afbrædning?

Du finder uddybende svar herpå nedenfor. Har du stadig spørgsmål til bioethanol er du velkommen til at kontakte Casper Friis på tlf: 21609463 eller pr. mail på cf@brdr-friis.dk

Bioethanol er en væske fremstillet af bl.a. sukkerroer, kartofler, majs og korn. Væsken er spritbaseret, og destilliseret i flere omgange for at opnå den renhed der skal til for at anvende den indendørs. Oftest består væsken af 80-95% alcohol, og fås i en klar farve.

Bioethanol skal være klar og flydende. Du skal holde dig fra gel og lignende former for bioethanol. Det er derudover vigtigt at du sikrer dig, at bioethanolen er beregnet til biopejse, og f.eks. ikke til isolering. Du kan altid spørge personalet i butikken, eller blot læse på etiketten. Gør der ikke, anbefaler vi at du ikke køber bioethanolen.
Du bør kun anvende flydende ren bioethanol som er solgt med henblik på brug i biopejse. Hvis du er usikker på hvorvidt det kan anvendes i en biopejs, bør du altid spørge personalet for at sikre korrekt brug.
Det afhænger af størrelsen på flammen, men generelt forbruger vores biopejse mellem 0.3-0.5 liter i timen ved højeste effekt.
Prisen på bioethanol varierer alt efter kvalitet, mængde, og hvor du køber den. Ved normalt brug anslår vi driftsomkostningerne til at være omkring 10 kr. i timen.
Bioethanol er en brandfarlig væske, hvor du som bruger bærer ansvaret for at sikre rigtig opbevaring og anvendelse. Spilder du er det vigtigt at du tørrer op, og vi anbefaler at du ikke opbevarer for store mængder bioethanol. Et godt råd er at have f.eks. 12 liter i huset (1 kasse), og resten i et skur eller lignende.
Bioethanol kan du købe hos størstedelen af almindelige pejsebutikker og byggemarkeder der forhandler biopejse. Vi sælger desuden ethanol her på webshoppen samt i vores udstilling i Søbog.
Ethvert hjem bør have en brandslukker og en brandalarm. Vi anbefaler en skumslukker på 4-6 kg. med klassifikationen ABE. Du kan finde brandslukkere til overkommelige priser hos byggemarkeder og lignende.
Du undgår alle former for røg når du anvender f.eks. Ecoflames bioethanol i et af vore produkter - du undgår ligeledes aske og sod på dine vægge.
Du kan bruge vores bioethanol både inden- og udendørs. Dog bør man være opmærksom på, at der findes bioethanol kun ment til udendørs brug, og at denne derfor aldrig bør anvendes indendørs.

 

Fik du ikke svar på dit eller dine spørgsmål er du velkommen til at kontakte os. Nedenfor finder du link til vores mange pejse i webshoppen.

Væghængte biopejse Se vores store udvalg af væghængte biopejse fra. bl.a. Vauni og Decoflame Fritstående biopejse Se vores mange fleksible biopejse som frit kan placeres efter ønske. Indbyggede biopejse Få et overblik over vores biopejse til indbygning i væggen her. Løse brandkar til bioethanol Se de simple løsninger til en eksisterende pejs her.