Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND CIRKELSTOLEN af HANS J. WEGNER

VÆRDI OP TIL KR. 82.250 - DELTAG HER

Info om biopejse og ethanol

Retur til biopejse

Der opstår ofte mange spørgsmål som skal besvares forud for køb af en biopejs.

Nedenfor finder du svar til de oftest stillede spørgsmål.

Finder du ikke det du leder efter er du velkommen til at kontakte Casper Friis på Tlf: 21609463 eller e-mail: Cf@brdr-friis.dk

Biopejse tændes med en langhalset lighter og starter med det samme uden at gå ud. Flammen er fra starten flot og naturlig, og regulering af varmen eller størrelsen af flammen, gøres ved at mindske åbningen til brændslet med den medfølgende tang. Pejsen slukkes nemt ved at lukke fuldstændigt med tangen.
Prisen på bioethanol varierer alt efter kvalitet, mængde, og hvor du køber den. Ved normalt brug anslår vi driftsomkostningerne til at være omkring 10 kr. i timen i en gennemsnitlig biopejs.
Det afhænger af størrelsen på flammen, men generelt forbruger de fleste biopejse mellem 0.3-0.5 liter i timen ved højeste effekt.
Bioethanol er en brandfarlig væske, hvor du som bruger bærer ansvaret for at sikre rigtig opbevaring og anvendelse. Spilder du er det vigtigt at du tørrer op, og vi anbefaler at du ikke opbevarer for store mængder bioethanol. Et godt råd er at have op til 12 liter i huset, og resten i et skur eller tilsvarende.
En gennemsnitlig biopejs kan give mellem 1.5 – 3 kW ved maximal ydeevne, hvilket svarer til en stor radiator på fuld effekt. Varmen får du med det samme som supplement til den eksisterende. Biopejsen kan opvarme et rum af normal størrelse, men bør ikke bruges som permanet varmekilde.
Mange biopejse er designet med en avancerede teknologi der er tilgængelig på markedet for bioethanol-brændkar. Når bioethanolen brænder, er meget små mængder kultveilte og vanddampe udledt såvel som varme. Eftersom disse restprodukter også eksisterer når man ånder ud, er der intet behov for skorsten. I kontrast til traditionelle pejse, er en biopejs fri for sod, røg og aske.
Nej, forbrændingen er ren og fri for røg og sod.
Nej, eftersom den mængde af kultveilte og damp der udledes ligger langt under hvad f.eks. svenske Swedcert kræver for sikkert brug, behøves ingen skorsten.
Der skal kun meget lidt til at installere en biopejs, eftersom den er samlet og klar fra fabrikken. Køber du en vægpejs er det så nemt som at montere en fladskærm, og du kan nemt rykke på pejsen.
Vi forhandler kun produkter som er certificerede af f.eks. svenske Swedcert eller SP sitac. Dvs. at alle modeller er gundigt gennemtestede og underlagt en lang række sikkerhedskrav. Derfor kan vi bl.a. stå inde for at at alle vores modeller har en udledning af kuldioxid og vanddampe der ligger langt under grænseværdierne, hvilket garanterer et sikkert produkt.
Du bør kun anvende flydende, ren bioethanol som er solgt med henblik på brug i biopejse. Hvis du er usikker på hvorvidt det kan anvendes i en biopejs, bør du altid spørge personalet for at sikre korrekt brug. Vi anbefaler naturligvis vores egen ethanol Ecoflame som kan købes her på siden. Som alternativ kan vi nævne Decoflame´s og Ignora´s ethanol. Disse tre ethanoler er af bedste kvalitet og har den mest rene og lugtfrie forbrænding.
Et hvert hjem bør have en brandslukker og en brandalarm. Vi anbefaler en skumslukker på 4-6 kg. med klassifikationen ABE. Du kan finde brandslukkere til overkommelige priser hos byggemarkeder og lignende.
  • De er sikre og pålidelige når det kommer til optænding/slukning
  • Nemmere håndtering
  • Nem regulering af flammen/varmen
  • Kræver intet aftræk
  • Afgiver ingen nævneværdig fugt
  • Har et utroligt flot flammespil
Bioethanol kan du købe hos størstedelen af Danmarks pejsebutikker og byggemarkeder. Vi sælger desuden bioethanol her på webshoppen samt fra vores butik i Søborg.
Eftersom biopejsene er skorstensfri kan de placeres næsten alle steder, i lejligheder såvel som offentlige steder, gårde og lignende. Størstedelen af vores biopejse er tilpasset rum på minimum 15 m2.
Du kan få priserne på vores produkter ved at henvende dig til os eller finde priserne i webshoppen her på siden.
Biopejse brænder på bioethanol der er et miljøvenligt produkt lavet af majs, korn og kartofler.
Nej, anvendes biopejsen til at tilberede mad betragtes det som forkert brug, hvilket kan tilføre permanente skader til produktet. Derudover fjerner det forholdende der kræves for en skorstensfri pejs. Forkert brug er ikke dækket af garantien.
Det er et svært spørgsmål at svare på. En biopejs er kun farlig hvis du bruger eller installerer den forkert. Selvfølgelig hænger pris sammen med kvalitet, og køber du en for billig biopejs er der selvfølgelig ingen garanti for kvalitet og sikkerhed. Vores vurdering er at en biopejs er ligeså sikker som en brændeovn såfremt du bruger den korrekt.
Sund fornuft er selvfølgelig et godt udgangspunkt, og hvis det ikke er nok kan du altid se på om biopejsen har en gokendelse fra enten svenske SP SITAC eller tyske TÜV. Vi anbefaler endvidere at produkterne har et dobbeltbrændkar.
Du skal som udgangspunkt følge de anordninger der er i brugsvejledningen. Vi anbefaler at man lader i omegnen af 1 cm. være fri til toppen af brænderen, således at væsken ikke flyder over. Du skal derudover sikre dig at tørre væske op du måtte have spildt ved opfyldning inden du tænder pejsen.
Det kan de godt hvis det er et meget lille og tillukket rum de anvendes i, f.eks. 15m2. Vi anbefaler at der er frisk lufttilgang da en pejs ligesom stearinlys forbruger noget af ilten i rummet. Der afgives ingen nævneværdig mængde vand, og der udledes modsat en brændeovn ingen farlige partikler eller røg.
Du kan øge sikkerheden omkring din biopejs ved at sikre at den er monteret og placeret forsvarligt. Det betyder at der helst ikke skal være for meget traffik omkring pejsen - f.eks. ved en gang eller lignende. Derudover er det altid fornuftigt at investere i en skumslukker så du er bedre sikret. Sidst skal du naturlgvis følge alle medfølgende anvisninger for brug af din biopejs.
Bioethanol er en brændbar væske der skal opbevares utilgængeligt for børn. Vi anbefaler at man har en lille mængde i huset, f.eks. 12 liter og resten i et skur eller lignende. Væsken skal selvfølgelig behandles med respekt, og man fylder ikke på en pejs der er tændt, varm eller mens man er beruset.

 

Info om bioethanol

Hvad er bioethanol? Og, er der forskel på kvaliteten af bioethanol? Ryger, lugter eller soder bioethanol ved afbrædning?

Du finder uddybende svar herpå nedenfor. Har du stadig spørgsmål til bioethanol er du velkommen til at kontakte Casper Friis på tlf: 21609463 eller pr. mail på cf@brdr-friis.dk

Bioethanol er en væske fremstillet af bl.a. sukkerroer, kartofler, majs og korn. Væsken er spritbaseret, og destilliseret i flere omgange for at opnå den renhed der skal til for at anvende den indendørs. Oftest består væsken af 80-95% alcohol, og fås i en klar farve.

Bioethanol skal være klar og flydende. Du skal holde dig fra gel og lignende former for bioethanol. Det er derudover vigtigt at du sikrer dig, at bioethanolen er beregnet til biopejse, og f.eks. ikke til isolering. Du kan altid spørge personalet i butikken, eller blot læse på etiketten. Gør der ikke, anbefaler vi at du ikke køber bioethanolen.
Du bør kun anvende flydende ren bioethanol som er solgt med henblik på brug i biopejse. Hvis du er usikker på hvorvidt det kan anvendes i en biopejs, bør du altid spørge personalet for at sikre korrekt brug.
Det afhænger af størrelsen på flammen, men generelt forbruger vores biopejse mellem 0.3-0.5 liter i timen ved højeste effekt.
Prisen på bioethanol varierer alt efter kvalitet, mængde, og hvor du køber den. Ved normalt brug anslår vi driftsomkostningerne til at være omkring 10 kr. i timen.
Bioethanol er en brandfarlig væske, hvor du som bruger bærer ansvaret for at sikre rigtig opbevaring og anvendelse. Spilder du er det vigtigt at du tørrer op, og vi anbefaler at du ikke opbevarer for store mængder bioethanol. Et godt råd er at have f.eks. 12 liter i huset (1 kasse), og resten i et skur eller lignende.
Bioethanol kan du købe hos størstedelen af almindelige pejsebutikker og byggemarkeder der forhandler biopejse. Vi sælger desuden ethanol her på webshoppen samt i vores udstilling i Søbog.
Ethvert hjem bør have en brandslukker og en brandalarm. Vi anbefaler en skumslukker på 4-6 kg. med klassifikationen ABE. Du kan finde brandslukkere til overkommelige priser hos byggemarkeder og lignende.
Du undgår alle former for røg når du anvender f.eks. Ecoflames bioethanol i et af vore produkter - du undgår ligeledes aske og sod på dine vægge.
Du kan bruge vores bioethanol både inden- og udendørs. Dog bør man være opmærksom på, at der findes bioethanol kun ment til udendørs brug, og at denne derfor aldrig bør anvendes indendørs.

 

Fik du ikke svar på dit eller dine spørgsmål er du velkommen til at kontakte os. Nedenfor finder du link til vores mange pejse i webshoppen.

Væghængte biopejse Se vores store udvalg af væghængte biopejse fra. bl.a. Vauni og Decoflame Fritstående biopejse Se vores mange fleksible biopejse som frit kan placeres efter ønske. Indbyggede biopejse Få et overblik over vores biopejse til indbygning i væggen her. Løse brandkar til bioethanol Se de simple løsninger til en eksisterende pejs her.