Information om biopejse

Der opstår ofte mange spørgsmål som skal besvares forud for køb af en biopejs. Nedenfor finder du svar til de oftest stillede spørgsmål. Finder du ikke det du leder efter er du velkommen til at kontakte Casper Friis på Tlf: 21609463 eller e-mail: Cf@brdr-friis.dk

Spørgsmål og svar om biopejse

 

Hvordan tænder, slukker og justerer jeg flammen?

Biopejse tændes med en langhalset lighter og starter med det samme uden at gå ud. Flammen er fra starten flot og naturlig, og regulering af varmen eller størrelsen af flammen, gøres ved at mindske åbningen til brændslet med den medfølgende tang. Pejsen slukkes nemt ved at lukke fuldstændigt med tangen.

Hvad er driftsomkostningerne?

Prisen på bioethanol varierer alt efter kvalitet, mængde, og hvor du køber den. Ved normalt brug anslår vi driftsomkostningerne til at være omkring 10 kr. i timen i en gennemsnitlig biopejs.

Hvor højt er forbruget af bioethanol?

Det afhænger af størrelsen på flammen, men generelt forbruger de fleste biopejse mellem 0.3-0.5 liter i timen ved højeste effekt.

Hvordan skal jeg håndtere bioethanol?

Bioethanol er en brandfarlig væske, hvor du som bruger bærer ansvaret for at sikre rigtig opbevaring og anvendelse. Spilder du er det vigtigt at du tørrer op, og vi anbefaler at du ikke opbevarer for store mængder bioethanol. Et godt råd er at have op til 12 liter i huset, og resten i et skur eller tilsvarende.

Hvor meget varmer en biopejs?

En gennemsnitlig biopejs kan give mellem 1.5 – 3 kW ved maximal ydeevne, hvilket svarer til en stor radiator på fuld effekt. Varmen får du med det samme som supplement til den eksisterende. Biopejsen kan opvarme et rum af normal størrelse, men bør ikke bruges som permanet varmekilde. 

Hvorfor er biopejse skorstensfrie?

Mange biopejse er designet med en avancerede teknologi der er tilgængelig på markedet for bioethanol-brændkar. Når bioethanolen brænder, er meget små mængder kultveilte og vanddampe udledt såvel som varme. Eftersom disse restprodukter også eksisterer når man ånder ud, er der intet behov for skorsten. I kontrast til traditionelle pejse, er en biopejs fri for sod, røg og aske.

Producerer pejsene nogen røg?

Nej, forbrændingen er ren og fri for røg og sod.

Er en skorsten påkrævet?

Nej, eftersom den mængde af kultveilte og damp der udledes ligger langt under hvad f.eks. svenske Swedcert kræver for sikkert brug, behøves ingen skorsten.

Kræver pejsene nogen installation?

Der skal kun meget lidt til at installere en biopejs, eftersom den er samlet og klar fra fabrikken. Køber du en vægpejs er det så nemt som at montere en fladskærm, og du kan nemt rykke på pejsen.

Er produkterne certificerede?

Vi forhandler kun produkter som er certificerede af f.eks. svenske Swedcert eller SP sitac. Dvs. at alle modeller er gundigt gennemtestede og underlagt en lang række sikkerhedskrav. Derfor kan vi bl.a. stå inde for at at alle vores modeller har en udledning af kuldioxid og vanddampe der ligger langt under grænseværdierne, hvilket garanterer et sikkert produkt.

Hvilken bioethanol bør jeg anvende i en biopejs?

Du bør kun anvende flydende, ren bioethanol som er solgt med henblik på brug i biopejse. Hvis du er usikker på hvorvidt det kan anvendes i en biopejs, bør du altid spørge personalet for at sikre korrekt brug. Vi anbefaler naturligvis vores egen ethanol Ecoflame som kan købes her på siden. Som alternativ kan vi nævne Decoflame´s og Ignora´s ethanol. Disse tre ethanoler er af bedste kvalitet og har den mest rene og lugtfrie forbrænding.

Hvilke sikkerhedsforanstaltninger skal man tage sig?

Et hvert hjem bør have en brandslukker og en brandalarm. Vi anbefaler en skumslukker på 4-6 kg. med klassifikationen ABE. Du kan finde brandslukkere til overkommelige priser hos byggemarkeder og lignende.

Hvilke fordele har vores biopejse sammenlignet med alternativer som f.eks. gaspejse?

  • De er sikre og pålidelige når det kommer til optænding/slukning
  • Nemmere håndtering
  • Nem regulering af flammen/varmen
  • Kræver intet aftræk
  • Afgiver ingen nævneværdig fugt
  • Har et utroligt flot flammespil

Hvis jeg har flere spørgsmål, hvor kan jeg så henvende mig?

Du er velkommen til at benytte vores kontaktside såfremt du måtte have flere spørgsmål.

Hvor kan jeg købe bioethanol?

Bioethanol kan du købe hos størstedelen af Danmarks pejsebutikker og byggemarkeder. Vi sælger desuden bioethanol her på webshoppen samt fra vores butik i Søborg.

Hvor kan jeg anvende biopejse?

Eftersom biopejsene er skorstensfri kan de placeres næsten alle steder, i lejligheder såvel som offentlige steder, gårde og lignende. Størstedelen af vores biopejse er tilpasset rum på minimum 15 m2.

Hvor meget koster pejsene?

Du kan få priserne på vores produkter ved at henvende dig til os eller finde priserne i webshoppen her på siden.

Hvad brænder pejsene på?

Biopejse brænder på bioethanol der er et miljøvenligt produkt lavet af majs, korn og kartofler.

Kan jeg tilberede mad på pejsen?

Nej, anvendes biopejsen til at tilberede mad betragtes det som forkert brug, hvilket kan tilføre permanente skader til produktet. Derudover fjerner det forholdende der kræves for en skorstensfri pejs. Forkert brug er ikke dækket af garantien.

Info om sikkerhed ved brug af biopejse

Selvom en biopejs er nem i brug skal man stadig tage sig nogle forholdsregler, det er trods alt stadig ild vi har med at gøre. Derfor har vi på denne side samlet en lille forklaring af hvordan du bedst muligt bruger vores produkter, og hvad du skal kigge efter når du køber en biopejs. Husk på at siden er lavet for at skære sikkerhedsforholdende ud i pap, ren sund fornuft kan man sagtens klare sig på.

Er en biopejs mere sikker end en brændeovn?

Det er et svært spørgsmål at svare på. En biopejs er kun farlig hvis du bruger eller installerer den forkert. Selvfølgelig hænger pris sammen med kvalitet, og køber du en for billig biopejs er der selvfølgelig ingen garanti for kvalitet og sikkerhed. Vores vurdering er at en biopejs er ligeså sikker som en brændeovn såfremt du bruger den korrekt.

Hvordan ved jeg om pejsen ikke er farlig?

Sund fornuft er selvfølgelig et godt udgangspunkt, og hvis det ikke er nok kan du altid se på om biopejsen har en gokendelse fra enten svenske SP SITAC eller tyske TÜV. Vi anbefaler endvidere at produkterne har et dobbeltbrændkar.

Hvor meget ethanol skal jeg fylde på for at sikre at sikkerheden stadig er i top?

Du skal som udgangspunkt følge de anordninger der er i brugsvejledningen. Vi anbefaler at man lader i omegnen af 1 cm. være fri til toppen af brænderen, således at væsken ikke flyder over. Du skal derudover sikre dig at tørre væske op du måtte have spildt ved opfyldning inden du tænder pejsen.

Kan biopejse ikke ødelægge indeklimaet?

Det kan de godt hvis det er et meget lille og tillukket rum de anvendes i, f.eks. 15m2. Vi anbefaler at der er frisk lufttilgang da en pejs ligesom stearinlys forbruger noget af ilten i rummet. Der afgives ingen nævneværdig mængde vand, og der udledes modsat en brændeovn ingen farlige partikler eller røg.

Hvordan kan jeg forbedre sikkerheden?

Du kan øge sikkerheden omkring din biopejs ved at sikre at den er monteret og placeret forsvarligt. Det betyder at der helst ikke skal være for meget traffik omkring pejsen - f.eks. ved en gang eller lignende. Derudover er det altid fornuftigt at investere i en skumslukker så du er bedre sikret. Sidst skal du naturlgvis følge alle medfølgende anvisninger for brug af din biopejs.

Er bioethanol ikke en farlig væske?

Bioethanol er en brændbar væske der skal opbevares utilgængeligt for børn. Vi anbefaler at man har en lille mængde i huset, f.eks. 12 liter og resten i et skur eller lignende. Væsken skal selvfølgelig behandles med respekt, og man fylder ikke på en pejs der er tændt, varm eller mens man er beruset. 

Tilbage til oversigten: KLIK HER