Udsalg

Kaiser Idell Luxus - Sort

Design: Christian Dell

Special Price: 5.225,00 kr

Pris pr. stk. inkl. moms

Før: 6.145,00 kr Spar: 920,00 kr

Varen er på lager

Er udstilllet i Søborg

Praktisk info

  • Fri fragt i webshop
  • 3-5 dages leveringstid
  • 30 dages returret i webshoppen
  • Ofte stillede spørgsmål - Klik
  • Sikker kort betaling 
  • Mulighed for indbæring af varer
  • Brug for hjælp? - 38262640
  • Vi er e-mærkede  

Be the first to review this product

Kaiser Idell Luxus - Sort

More Views

Beskrivelse

Denne lampe er designet af den tyske sølvsmed Christian Dell, som med denne lampe giver sit bud på en lampe i Bauhaus design, en modernistisk stil der satte mere fokus på det simple og funktionelle og simple, fremfor udsmykning og kunstnerisk perfektion.

Kaiser Idell gulvlampen 6580 F i sort er et udtryk for at man kommer rigtig langt med godt håndværk. Og selvom designet er meget minimalistisk og enkelt, så mister lampen ikke sin skulpturelle funktion og udseende af den grund, men opnår i stedet et rent og stilfuldt udtryk.

Hele serien, som lampen er en del af er centreret omkring det patenterede drejeled, samt den unikke skærm, som stolt bærer stemplet ’ORIGINAL KAISER-idell’, som bevis på kvalitet.

Lampen er fremstillet i lakeret stål, og kommer med en ledning i tekstil. Derudover er det muligt at købe lampen i flere forskellige farvevarianter.

Lampen måler 1-1,25 meter i højden, mens skærmen og foden har en diameter på henholdsvis 21 cm og 22,5 cm.

Produktspecifikationer

Dimensioner:

125-135h x 21Ø cm.

Om designeren

Christian Dell er et eksempel på et af de få autentiske genier ud i alt, der hedder design, verden indtil videre har set. Hans stil bliver stadig betragtet som utroligt innovativ, hvor hans emminente vision altid bragede igennem. Han startede sin karriere med at blive sølvsmed, hvorefter han fra 1912 til 1913 studerede på det Saksiske universitet for kunst og håndværk. Efter dette kom så hans store opblomstring som artist, da han arbejde ved Bauhaus i Weimar, hvor han mødte mange af samtidens andre store kunstnere, som han blev inspireret til fulde af.

Hans store break-through kom, da han efter at have været ved Bauhaus startede med at arbejde for lampefabrikken Gebr. Kaise und Co. Her tegnede Christian Dell mange forskellige lyskilder, blandt andet de utroligt berømte værker, der findes i KAISER idell serien, hvor bordlampen 6631 var det første eksemplar, der kom i produktion. Denne er stadig i dag et af de klareste eksemplar på, hvor storslået den tyske stil kan være: her mødes perfektionistens sans for detaljen med valget af de absolut bedste materialer, hvor præcision end ikke er ordet for, hvordan produktionen foregår.

Dell blev set og ses stadig som en pioner inden for det industrielle design. Han gik til sagerne på en helt ny måde, hvor han ikke som sine fæller var bange for at afprøve og bruge nye materialer, så længe han var sikker på, at han ud af dem kunne skabe varer af den højeste kvalitet. Han var et sandt geni inden for brugen af plastik, han brugte eksempelvis bakelit og melamine resin.  

Producent

Lightyears