Wegner Opala gulvlampe - Maxi - Hvid m. krom

Design: Hans J. Wegner
9.825,00 kr
Pris pr. stk. inkl. moms

Praktisk info

  • Fri fragt i webshop
  • Ca. 1-2 ugers leveringstid
  • 30 dages returret i webshoppen
  • Ofte stillede spørgsmål - Klik
  • Sikker kort betaling 
  • Mulighed for indbæring af varer
  • Brug for hjælp? - 38262640
  • Vi er e-mærkede  

Be the first to review this product

Wegner Opala gulvlampe - Maxi - Hvid m. krom

More Views

Beskrivelse

Wegner Opala G004 Gulvlampen blev sammen med pendlen og bordlamperne designet som en samlet pakke til at pryde værelserne på Hotel Scandinavia i København.

Derudover er lamperne i en lang årrække blevet solgt til både almindelige forbrugere men også til store projekter som f.eks. det engelske Churchill College i Cambridge, der blev tegnet af Henning Larsen.

Produktspecifikationer

Farve:

Lampens fås i Opal, Sort eller Hvid

Højde: 142 cm 
Skærm:
Ø 515 mm
Fod:
Ø:257 mm
Vægt:
6,4 kg
Ledning:
Sort stofledning 2400 mm
Lyskilde:
Max 60-75W E27

Om designeren

Der er ikke mange danske arkitekter, der kan prale med at have stribevis af internationalt anerkendte værker - men det kan Hans Jørgen Wegner. Få arkitekter på hele den internationale scene kan faktisk siges at komme op på hans niveau, om det kommer til kvaliteten af de enkelte værker eller den samlede ankerendelse. Den store kvalitet af hans arbejde kan blandt andet ses ved, at han var en af de første, der modtog den prestigefyldte Lunningpris i 1951. Han modtog også i 1997 den ottende Internationale Design Award i Osaka, og han blev næsten samtidigt udnævnt til æresdoktor ved Londons eminente Royal College of Art.

Hans Jørgen Wegner startede sin karriere som snedker. Herefter blev han uddannet ved Københavns Kunsthåndværkerskole, hvor han var færdig i 1938. Ud fra denne basis arbejdede han med en lang række af forskellige værker, hvor han ud over møbler også har arbejdet med noget så forskelligt som lamper, sølvtøj og tapeter. Eksempler på, at han allerede tidligt blev betragtet som en virtuos, er, at han fra 1940 til 1943 designede møbler til rådhuset i Århus, og at han samtidig var blevet lærer hos Kunsthåndværkernes Møbelskole.

Hans mest kendte værker er nok lampen Hejsependel og den Runde Stol. Hejsependel produceres stadig i stor stil på trods af, at den for første gang blev fremvist i 1962; dens tidløse design holder nok aldrig op med at imponere. Den Runde Stol blev verdensberømt ved det, at den blev brugt af JFK og Nixon under en af deres tv-debatter under præsidentvalget, hvor stolen vakte opsigt med alle sine store æstetiske kvaliteter.

Producent

Pandul