PK20 - Poul Kjærholm

Design: Poul Kjærholm
Fra: 49.750,00 kr
Pris pr. stk. inkl. moms

* Obligatoriske felter

Er udstilllet i Søborg

Praktisk info

  • Fri fragt i webshop
  • Ca. 6-8 ugers leveringstid
  • 30 dages returret i webshoppen
  • Ofte stillede spørgsmål - Klik
  • Sikker kort betaling 
  • Mulighed for indbæring af varer
  • Brug for hjælp? - 38262640
  • Vi er e-mærkede  

Be the first to review this product

PK20 - Poul Kjærholm

More Views

Beskrivelse

PK20 er storslået med sin elegance i sit materialevalg og form

PK20 er et perfekt eksempel på, hvordan fokus på skønhed og fantastisk komfort kan finde sammen i en skøn harmoni og skabe noget fremragende. Den egentlige idé, der for Poul Kjærholm i 1968 først lå til grund for værket, var at man til PK20 skulle bruge forskellige læderstrimler, der var tilovers fra produktionen af andre møbler. Loungestolens design blev dog så godt, at man i stedet valgte kun at bruge de bedste materialer, da stolen virkeligt som få fortjener dette. 

Ved PK20 kan man vælge mellem et væld og farver og to forskellige overordnede varianter. Den fås i enten læder eller peddigrør, hvor der med læder medfølger en hovedstøtte, der også er lavet i læder. Stolens komfort er noget helt særligt. Ryggens og sædets lette hæld sammen med det, at stolen på bedste vis giver efter, sørger for, at siddeoplevelsen altid er i top, hvor der lægges op til en afslappet og behagelig siddemåde.

Produktspecifikationer

Størrelse:
84/89 x 80 x 68/76 cm.

Materiale:
Ramme: matforkromet fjederstål.

Nakkepuden: Classic læder

Polstring: læder eller peddigrør.

Om designeren

Poul Kjærholm er et godt eksempel på en af sin tids helt store designere. Han var uddannet møbelsnedker, hvor han ligesom andre af samtidens store altså ikke havde gået på Kunstakademiets skole, men i stedet havde en måske mere solid baggrund som håndværker. Dette lod ham nemlig have et ganske særligt fokus på detaljen; han indså, at hvis de små ting ikke var i orden og klaret til det perfekte, så kunne resten næsten være ligegyldigt. Ud fra dette enkle princip skabte han store værker, der stadig sælges i dag.

Hans stil havde en forkærlighed for det naturlige: han foretrak klart naturmateriale frem for det kunstigt fremstillede, da han følte, at der i det naturlige var en ægthed og et kunstnerisk potentiale, man ikke ellers kunne gøre op for. Derfor foretræk han at arbejde med især stål, hvilket gav hans design noget helt originalt uden at give fortabt på en stolt og stærk tradition. Hans designs er logiske helt ned til den mindste detalje, hvilket giver en klar ynde uden at gå på kompromis med det praktiske, hvor funktionaliteten til stadighed er i højsædet.

Fra 1955 og til sin alt for tidlige død i 1980 arbejde Poul Kjærholm med Ejvind Kold Christensen, der var fabrikant. Her designede han de fleste af sine store værker, og hans arbejdsværk var i det hele taget så stort, at flere nye modeller skabt ved hans hånd stadig frigives i dag - eksempelvis stolen PL8 og bordet PK58, der ikke kom i produktion før 2007.  

Producent

Republic Of Fritz Hansen