Kampagne

PK80 - Nubuck Læder - 60 års Jubilæum

Design: Poul Kjærholm
99.000,00 kr
Pris pr. stk. inkl. moms

Kampagne model sælges frem til 1. september 2018

Praktisk info

  • Fri fragt i webshop
  • Ca. 6-8 ugers leveringstid
  • 30 dages returret i webshoppen
  • Ofte stillede spørgsmål - Klik
  • Sikker kort betaling 
  • Mulighed for indbæring af varer
  • Brug for hjælp? - 38262640
  • Vi er e-mærkede  

Be the first to review this product

PK80 - Nubuck Læder - 60 års Jubilæum

More Views

Beskrivelse

Poul Kjærholm PK80 Briks Daybed 60 Års Jubilæumsudgave

Denne kampagneudgave af den klassiske PK80, kommer nu i flot Royal Nubuck 100% anilin-læder. Møblet er et resultatet af Kjærholms mest sofistikerede og ikoniske designs. Som ved mange andre af hans møbler tog Poul Kjærholm til sin PK80 briks inspiration fra tidligere tiders største værker. Han betragtede dem på en helt speciel måde, hvor han på forunderlig vis fandt frem til deres essens for derefter at sætte denne ind i hans samtid. På denne måde skabte han noget, der både var usædvanligt moderne i sit udtryk, men som samtidig bibeholdt en form for med det samme klassisk og tidløs skønhed. Idéen til dette værk, som han tegnede i 1957, kom indirekte fra de romerske divaner gennem Bauhaus. Betrækket på en PK80 briks består af læder af den højeste kvalitet, imens rammen er lavet af satinbørstet og rustfrit stål.

Den har en unik kvalitet over sig, der tager et stærkt fokus på sig og vidner om stor skønhed, men samtidig er den yderst praktisk. Den matcher overordentligt godt med en lang række af Poul Kjærholms andre værker, hvor stilen er den samme og kvaliteten er i samme høje klasse.

Denne 60 års jubilæumsudgave er betrukket med læder og båret af en satinpoleret stålramme, alt sammen udført i de bedste materialer og producereret i Danmark. 

Produktspecifikationer

Størrelse:

Højde: 30 x Længde: 190 x Dybde: 80 cm.

Materiale:


Ramme: satinbørstet rustfrit stål.
Polstring: Royal Nubuck 100% anilin læder.

Om designeren

Poul Kjærholm er et godt eksempel på en af sin tids helt store designere. Han var uddannet møbelsnedker, hvor han ligesom andre af samtidens store altså ikke havde gået på Kunstakademiets skole, men i stedet havde en måske mere solid baggrund som håndværker. Dette lod ham nemlig have et ganske særligt fokus på detaljen; han indså, at hvis de små ting ikke var i orden og klaret til det perfekte, så kunne resten næsten være ligegyldigt. Ud fra dette enkle princip skabte han store værker, der stadig sælges i dag. Hans stil havde en forkærlighed for det naturlige: han foretrak klart naturmateriale frem for det kunstigt fremstillede, da han følte, at der i det naturlige var en ægthed og et kunstnerisk potentiale, man ikke ellers kunne gøre op for.

Derfor foretræk han at arbejde med især stål, hvilket gav hans design noget helt originalt uden at give fortabt på en stolt og stærk tradition. Hans designs er logiske helt ned til den mindste detalje, hvilket giver en klar ynde uden at gå på kompromis med det praktiske, hvor funktionaliteten til stadighed er i højsædet. Fra 1955 og til sin alt for tidlige død i 1980 arbejde Poul Kjærholm med Ejvind Kold Christensen, der var fabrikant. Her designede han de fleste af sine store værker, og hans arbejdsværk var i det hele taget så stort, at flere nye modeller skabt ved hans hånd stadig frigives i dag - eksempelvis stolen PL8 og bordet PK58, der ikke kom i produktion før 2007.

Producent

Fritz Hansen