Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VINTER UDSALG - SPAR MIN. 20% PÅ NÆSTEN ALT

(UDSALGET SLUTTER D. 29. JAN.)

PP503 - The Chair - PP Møbler

 Hans J. Wegner PP Møbler
Fra 40.500,00 kr. Pris pr. stk. inkl. moms
Vejl. salgspris 40.500,00 kr. Spar 0
Only %1 left

Info

'Den Runde', som Wegner omtalte det med sin sædvanlige provinsielle beskedenhed, er et af de mest berømte danske møbler - helt klart den tydeligste danske. På sin beskedne og enkle måde opsummerer den selve essensen af den traditionelle danske træbearbejdning og designfilosofi. Og det er absolut det vigtigste arbejde af Hans J. Wegner.

Læs mere

Praktisk info

  • Ofte stillede spørgsmål
  • Mulighed for indbæring
  • Brug for hjælp? Ring 3826 2640
  • 2200 m2 udstilling med nem og fri parkering
Gratis levering
30-dages returret
Vi er e-mærket

Den ikoniske Wegner stol The Chair PP503 med sædepolstring - PP MØBLER 

'Den Runde', som Wegner omtalte det med sin sædvanlige provinsielle beskedenhed, er et af de mest berømte danske møbler - helt klart den tydeligste danske. På sin beskedne og enkle måde opsummerer den selve essensen af den traditionelle danske træbearbejdning og designfilosofi. Og det er absolut det vigtigste arbejde af Hans J. Wegner.

Med denne stol kom Wegner i sig selv og behøvede ikke længere inspirationen fra andre kulturer og designere, som havde påvirket hans tidligere værker. Denne stol blev oprettet i et sprog af form og konstruktion, som kun Wegner talte og udløste den første nogensinde udenlandske rapport om dansk design i American Interiors Magazine. Det blev også hjørnestenen i en bred vifte af designs, der i mere end et årti udgjorde kerneforretningen hos flere danske møbelproducenter, der effektivt blev hovedkraften i Dansk Moderns store internationale gennembrud.

Da John F. Kennedy og Richard Nixon mødtes i den første tv-udvalgsdialog i 1960, sad de i den runde model af Wegner. Det blev primært udvalgt for sin komfort og ægte kvalitet - lavet i Danmark og afsendt til USA for at spille en vigtig rolle i denne historiske begivenhed. Til sidst kom amerikanerne med et nyt og mere fortællende navn til denne stol. De kaldte det 'The Chair'.

Bagsiden af pp 503 samt pp 501 er skåret ud af et 5 tommer stykke massivt træ. 

Dimensioner:

Bredde: 63 x Dybde: 52 x Højde 76 cm

Sædehøjde: 44 cm,

Materialer:

Fremstilles i Eg, Ask, Kirsebær og Valnød.

Sædet kan polstres med Standardlæder eller Standardtekstil.

Overfladebehandling: Sæbebehandling, Klar- eller Hvidolieret og Klar Lak

Bemærk: Prisen varierer afhængigt af valget af træsort og overfladebehandling.

Produceres i Danmark 

Der er ikke mange danske arkitekter, der kan prale med at have stribevis af internationalt anerkendte værker - men det kan Hans Jørgen Wegner. Få arkitekter på hele den internationale scene kan faktisk siges at komme op på hans niveau, om det kommer til kvaliteten af de enkelte værker eller den samlede ankerendelse. Den store kvalitet af hans arbejde kan blandt andet ses ved, at han var en af de første, der modtog den prestigefyldte Lunningpris i 1951. Han modtog også i 1997 den ottende Internationale Design Award i Osaka, og han blev næsten samtidigt udnævnt til æresdoktor ved Londons eminente Royal College of Art.

Hans Jørgen Wegner startede sin karriere som snedker. Herefter blev han uddannet ved Københavns Kunsthåndværkerskole, hvor han var færdig i 1938. Ud fra denne basis arbejdede han med en lang række af forskellige værker, hvor han ud over møbler også har arbejdet med noget så forskelligt som lamper, sølvtøj og tapeter. Eksempler på, at han allerede tidligt blev betragtet som en virtuos, er, at han fra 1940 til 1943 designede møbler til rådhuset i Århus, og at han samtidig var blevet lærer hos Kunsthåndværkernes Møbelskole.

Hans mest kendte værker er nok lampen Hejsependel og den Runde Stol. Hejsependel produceres stadig i stor stil på trods af, at den for første gang blev fremvist i 1962; dens tidløse design holder nok aldrig op med at imponere. Den Runde Stol blev verdensberømt ved det, at den blev brugt af JFK og Nixon under en af deres tv-debatter under præsidentvalget, hvor stolen vakte opsigt med alle sine store æstetiske kvaliteter.

Brdr. Friis tilbyder en nem og billig finansiering af alle køb over 2.000,-

Du kan ansøge om Rente- og gebyrfri finansiering i 10 – 40 måneder. 0 renter – 0 gebyrer – 0 udbetaling.

Så let er det!

1. Udfyld og send ansøgning
(nederst på siden)
2. Underskriv med NemID 3. Lånet udbetales til Brdr. Friis Møbler
Standardomkostningsinformation: Forbrugslån. 10 – 40 måneder Rente- og gebyrfri finansiering.
Samlet kreditbeløb Løbetid Månedlig ydelse Samlede kreditomkostninger Samlet beløb der skal tilbagebetales Årlig fast debitorrente ÅOP
10.000 kr. 20 mdr. 500 kr. 0 kr. 10.000 kr. 0,00 % 0,00 %
20.000 kr. 40 mdr. 500 kr. 0 kr. 20.000 kr. 0,00 % 0,00 %
40.000 kr. 40 mdr. 1.000 kr. 0 kr. 40.000 kr. 0,00 % 0,00 %

Lånet kan altid indfries uden ekstraomkostninger. Endvidere forudsættes betaling via Mit Sparxpres. Der er fortrydelsesret. Bevilling kræver positiv kreditgodkendelse. Udbydes i samarbejde med Sparxpres. 


Vi tilbyder både lån til køb i webshoppen samt lån ved køb i vores fysiske butikker. Du kan læse mere herom og ansøge via nedenstående links.

Rente- og gebyrfri finansiering

LÅN TIL KØB I WEBSHOPPEN
Læg varen i indkøbskurven, gå til kurven og gå til betaling.
Her bliver du præsenteret for muligheden for rente- og gebyrfri finansiering.


LÅN TIL KØB I BUTIKKERNE
Lån til køb forud for at du handler i en af vores fysiske butikker her.
(BENYTTES IKKE VED KØB I WEBSHOP)

OBS: Det er kun muligt at ansøge hjemmefra og ikke i vores fysiske butikker, og det er ikke muligt at betale indestående ordrer helt eller delvist ved brug af Sparexpres, med mindre andet er aftalt med den pågældende sælger.

Ansøg om lån til køb i fysisk butik
(IKKE TIL KØB I WEBSHOP)