Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN WATERROWER S4

VÆRDI OP TIL KR. 13.895 - DELTAG HER

Tænd og sluk af en biopejs

Retur til artikler om biopejse

Vi bliver ofte spurgt om, hvordan man betjener en biopejs – og helt specifikt tænder og slukker for sin biopejs. Det er ganske nemt, der er dog et par ting du skal være opmærksom på. Der har uheldigvis været et par uheld med biopejse, typisk som et resultat af forkert brug. Derfor gør vi meget ud af at forklare vores kunder hvordan man sikkert tænder op i sin biopejs.

Sådan tænder man en biopejs sikkert

Det første skridt er at påfylde bioethanolen, men da man har med en brandfarlig væske at gøre, skal man være opmærksom og følge disse fire råd:

  • - Brug en tragt for at undgå at spilde
  • - Spildes bioethanol, bør det tørres grundigt op med en klud
  • - Sørg for at have ca. 1 cm. fri fra ethanolens overflade til toppen af brændkarret når der er fyldt op
  • - Anvend en langhalset fyrfadslighter til antænding af væsken

 

Du skal selvfølgelig altid følge producentens brugsanvisning når det kommer til påfyldning af bioethanol. Her finder du oftest en anbefalet mængde af bioethanol der bør påfyldes. Som oftest er det bedst at fylde biopejsen helt op hver gang, det gør det nemmere at antænde væsken.

Er biopejsen løbet tør (eller næste løbet tør) for brændsel kan man nemt genopfylde pejsen igen, du skal dog:

  • - Lukker låget for brændkarrets åbning og åbne det igen. Vær sikker på at flammen er gået ud.
  • - Venter på at biopejsen er kølet af inden påfyldning (tager typisk 10 minutter)

 

Ved at ignorere vejledningen om at vente med påfyldningen risikerer man at skabe en stikflamme. Det er dampene fra bioethanolen der brænder, påfylder man derfor bioethanol på et varmt brændkar vil en del af væsken være fordampet inden antænding. Disse dampe kan antændes under forsøget på at sætte gang i pejsen igen. Derudover risikerer man at påfylde bioethanol på en biopejs der potentielt set stadig er tændt. Netop i disse senarier er der set uheld, og det er derfor meget vigtigt at følge ovenstående anvisninger.

Sådan slukker du biopejsen

Stort set samtlige biopejse har en slukkemekanisme. På pejsene fra Vauni har man en tang der anvendes til at trække låget for åbningen i brændkarret, derved kvæles flammen. Det tager typisk et par sekunder for flammen at gå ud under låget.

Vi anbefaler oftest at man slukker pejsen inden den er gået ud for at minimere evt. lugtgener. Går biopejsen ud af sig selv kan man opleve at der er en lille væske der stadig kan fordampe. Samtidig kan brændkarret i sig selv afgive en lille mængde lugt når det tomt, derfor kan man med fordel slukke inden pejsen går ud. Det kan sammenlignes med at et stearinlys pustes ud. Det det kan afgive lidt lugt som kan mindskes ved selv at slukke pejsen. Typisk får flammen i pejsen mindre og mere blålige flammer kort inden den går ud. 

 

Væghængte biopejse Se vores store udvalg af væghængte biopejse fra. bl.a. Vauni og Decoflame Fritstående biopejse Se vores mange fleksible biopejse som frit kan placeres efter ønske. Indbyggede biopejse Få et overblik over vores biopejse til indbygning i væggen her. Løse brandkar til bioethanol Se de simple løsninger til en eksisterende pejs her.