Kurv
Kurv
Din søgning gav desværre ingen resultater.
Prøv igen eller kontakt vores kundeservice og fortæl os hvad du mangler.
Webshop
3826 2640 
info@brdr-friis.dk  Åbningstider
Gladsaxevej 311
2860 Søborg
Mandag-torsdag 10-17
Fredag 10-16.30
Lørdag (Lukket)
Søborg - Salgsudstilling
3969 9090 
info@brdr-friis.dk  Åbningstider
Gladsaxevej 311
2860 Søborg

Mandag-fredag 10-18
Lørdag 10-15

Brønshøj - Salgsudstilling 
3880 0005 
info@brdr-friis.dk  Åbningstider
Mellemvangen 30
2700 Brønshøj

Mandag-fredag 10-18
Lørdag 10-15
Bioethanol - Hvad koster det?

Retur til artikler om biopejse

Har man købt en biopejs er man formegentlig en af de mange der er på jagt efter billig bioethanol. Der er selvfølgelig også muligheden for at man bare vil undersøge hvad bioethanol koster. Nedenfor finder du informationer om hvad du bør være opmærksom på i jagten på god og billig bioethanol.

 

Hvad er prisen på bioethanol?

Ethanolen hos brdr. friis møbler koster 25 kr. per liter. Vi sælger kun bioethanol i 1 liters flasker, og kun i kasser af tolv liter. Det betyder at prisen på bioethanol er 300 kr. pr. kasse, dertil kommer evt. fragtomkostninger. Prisen på fragten afhænger af hvor meget du køber, en enkelt kasse koster dags dato 75,-, og det leveres ganske hurtigt da vi altid har det på lager i Søborg.

Prisen er billig, men ikke det billigegste på markedet. Det skyldes at der er stor forskel på kvaliteten af bioethanol. Mindre gode kvaliteter lugter ofte stærkt af sprit og brænder hurtigere en kvalitetsethanol. Mange begår desværre den fejl at lede efter ethanol med så høj en alkohol % som muligt. Der er IKKE løsningen. En ethaol på 98% kan sagtens have en uheldig lugt ved afbrænding og brænde væsentligt hurtigere end en ethanol på f.eks. 91%. Oftest finder man ethanol af mindre god kvalitet i div. byggemarkeder som slå sig op på lav pris. De ved som oftest ikke at der ligesom med brænde til en traditionel pejs er forskel på kvaliteten af bioethanol.

At skabe så flot en flamme som muligt samtidigt med at sikre lang brændetid og lugtfri afbrænding er en teknisk udfordring. Ethanolproducenter konkurrer på det område, men desværre er der for mange for stort et fokus på prisen hvilket kan ødelægge oplevelsen. Forud for valget af ethanolen i vores sortiment har vi derfor testet +10 mærker fra 8 forskellige producenter. I dag importere vi ethanolen fra Polen og kan stå inde for, at det er den bedste ethanol som findes på det danske marked. Når det er sagt findes der naturligvis flere forhandlere som sælge kvalitetsethanol i Danmark, herunder Decoflame og Ignora.

Et godt råd ifm. køb af ethanol er at holde sig fra dunke på f.eks. 3 eller 5 liter. Besparelsen pr. liter måler sig ikke med det besvær der følger med at påfylde ethanolen fra en dunk. Ethanolen skvulper ganske enkelt ud af dunkene og gør det ganske svært at påfylde de fleste pejsemodeller. Oftest ender man med at bruge tid på at fylde ethanolen over på 1 liters flasker.

 

For overskuelighedens skyld kan du her se en oversigt over vores ethanolpriser:

  • - 12 liter bioethanol – 300 kr. + 75 kr. for fragt = 375,-
  • - 24 liter bioethanol – 600 kr. + 90 kr. for fragt = 690,-
  • - 36 liter bioethanol – 900 kr. + 165 kr. for fragt = 1.065,-
  • - 48 liter bioethanol – 1.200 kr. + 180 kr. for fragt = 1.380,-
  • - 60 liter bioethanol – 1.500 kr. + 255 kr. for fragt = 1.755,-

 

Man kan selvfølgelig hente bioethanolen på vores adresse og spare fragten. Ethanolen kan bestilles i vores webshop ved at klikke HER.

 

Pristjek

Priserne på bioethanol spænder milevidt. Du kan nemt risikere at betale alt for meget for dit brændsel. Et godt råd er at kigge efter bioethanol i dit lokalebyggemarked eller supermarked. Priserne kan nemt variere, og baseret på hvad vi har set er priserne typisk:

I Menu koster bioethanol 39.95,- / pr. liter

I Føtex koster bioethanol 25,- / pr. liter

Hos Shell koster bioethanol 45.95,- / pr. liter

Bemærk: De enkelte butikker kan i mellemtiden have justeret deres priser.

 

Hvorfor er bioethanol så dyrt?

Det er sjovt nok et spørgsmål vi hører rigtig ofte. Personligt syntes jeg faktisk ikke at det er så dyrt – det koster næsten det samme som at fyrre med træ. Prisen på bioethanol afhænger af flere faktorer. For det første er den mængde bioethanol der købes til biopejse hos producenterne af så lille en mængde, at der ikke rigtig opnås nogle stordriftsfordele i indkøb. Bioethanol til biopejse under mindre end 0,5% af den samlede ethanolproduktion. Du kan sagtens købe bioethanol på tankstationer, byggemarkeder og tilsvarende, men her er prisen typisk langt over 25 kroner, og de har sjældent større mængder stående. Som produktet bliver mere udbredt, forventer vi dog at priserne bliver lavere, og de er da også faldet. 

Prisen på bioethanol er faldet 30%

Hos os er prisen på bioethanol faldet 30%. For to år siden solgte vi ethanolen til 34,95- pr. liter. Der er i dag strøget 10 kroner af prisen. Vi håber naturligvis at det betyder at flere ser fordelene i at investerer i en biopejs og at prisen på kvalitetsethanol derfor fortsat vil falde.

 

Væghængte biopejse Se vores store udvalg af væghængte biopejse fra. bl.a. Vauni og Decoflame Fritstående biopejse Se vores mange fleksible biopejse som frit kan placeres efter ønske. Indbyggede biopejse Få et overblik over vores biopejse til indbygning i væggen her. Løse brandkar til bioethanol Se de simple løsninger til en eksisterende pejs her.