Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN WATERROWER S4

VÆRDI OP TIL KR. 13.895 - DELTAG HER

Bioethanol - Hvad koster det?

Retur til artikler om biopejse

Har man købt en biopejs er man formegentlig en af de mange der er på jagt efter billig bioethanol. Der er selvfølgelig også muligheden for at man bare vil undersøge hvad bioethanol koster. Nedenfor finder du informationer om hvad du bør være opmærksom på i jagten på god og billig bioethanol.

 

Hvad er prisen på bioethanol?

Ethanolen hos brdr. friis møbler koster 40 kr. per liter. Vi sælger kun bioethanol i 1 liters flasker, og kun i kasser af tolv liter. Det betyder at prisen på bioethanol er 480 kr. pr. kasse, dertil kommer evt. fragtomkostninger. Prisen på fragten afhænger af hvor meget du køber, en enkelt kasse koster dags dato 75,-, og det leveres ganske hurtigt da vi altid har det på lager i Søborg.

Prisen er billig, men ikke det billigste på markedet. Det skyldes at der er stor forskel på kvaliteten af bioethanol. Mindre gode kvaliteter lugter ofte stærkt af sprit og brænder hurtigere end kvalitetsethanol. Mange begår desværre den fejl at lede efter ethanol med så høj en alkohol % som muligt. Der er IKKE løsningen. En ethanol på 98% kan sagtens have en uheldig lugt ved afbrænding og brænde væsentligt hurtigere end en ethanol på f.eks. 91%. Oftest finder man ethanol af mindre god kvalitet i diverse byggemarkeder som slår sig op på lav pris. De ved som oftest ikke at der, ligesom med brænde til en traditionel pejs, er forskel på kvaliteten af bioethanol.

At skabe så flot en flamme som muligt, samtidigt med at sikre lang brændetid og lugtfri afbrænding, er en teknisk udfordring. Ethanolproducenter konkurrerer på det område, men desværre er der for manges vedkommende for stort et fokus på prisen hvilket kan ødelægge oplevelsen. Forud for valget af ethanolen i vores sortiment har vi derfor testet +10 mærker fra 8 forskellige producenter. I dag importerer vi ethanolen fra Polen og kan stå inde for, at det er den bedste ethanol som findes på det danske marked. Når det er sagt findes der naturligvis flere forhandlere som sælger kvalitetsethanol i Danmark, herunder Decoflame og Ignora.

Et godt råd ifbm. køb af ethanol er at holde sig fra dunke på f.eks. 3 eller 5 liter. Besparelsen pr. liter måler sig ikke med det besvær der følger med at påfylde ethanolen fra en dunk. Ethanolen skvulper ganske enkelt ud af dunkene og gør det ganske svært at påfylde de fleste pejsemodeller. Oftest ender man med at bruge tid på at fylde ethanolen over på 1 liters flasker.

Hvorfor er bioethanol så dyrt?

Det er sjovt nok et spørgsmål vi hører rigtig ofte. Personligt syntes jeg faktisk ikke at det er så dyrt – det koster næsten det samme som at fyrre med træ. Prisen på bioethanol afhænger af flere faktorer. For det første er den mængde bioethanol der købes til biopejse hos producenterne af så lille en mængde, at der ikke rigtig opnås nogle stordriftsfordele i indkøb. Bioethanol til biopejse står for mindre end 0,5% af den samlede ethanolproduktion. Du kan sagtens købe bioethanol på tankstationer, byggemarkeder og tilsvarende, men her er prisen typisk langt over 40 kroner, og de har sjældent større mængder stående. Som produktet bliver mere udbredt, forventer vi dog at priserne bliver lavere, og de er da også faldet. 

Væghængte biopejse Se vores store udvalg af væghængte biopejse fra. bl.a. Vauni og Decoflame Fritstående biopejse Se vores mange fleksible biopejse som frit kan placeres efter ønske. Indbyggede biopejse Få et overblik over vores biopejse til indbygning i væggen her. Løse brandkar til bioethanol Se de simple løsninger til en eksisterende pejs her.