Udsalg

BL3S & M - Gulvlamper

Design: Robert Dudley Best
Fra:

Special Price: 4.716,00 kr

Pris pr. stk. inkl. moms

Før: 5.895,00 kr Spar: 1.179,00 kr

* Obligatoriske felter

Varen er på lager

Er udstilllet i Brønshøj og Søborg

Praktisk info

  • Fri fragt i webshop
  • 3-5 dages leveringstid
  • 30 dages returret i webshoppen
  • Ofte stillede spørgsmål - Klik
  • Sikker kort betaling 
  • Mulighed for indbæring af varer
  • Brug for hjælp? - 38262640
  • Vi er e-mærkede  

Be the first to review this product

BL3S & M - Gulvlamper

More Views

Beskrivelse

Denne BL3 gulvlampe fra Bestlite er en sand designklassiker, som er designet ud fra Bauhaus stilen, som satte stor fokus på stilrent design og funktionalitet. Dette kommer til udtryk i en lampe, med et enkelt design, men samtidig en lampe som opretholder en vis skulpturel funktion, idet det enkle design gør den elegant at se på.

Selve lampearmen leder tankerne hen på en knejsende svanehals og er med til at give lampen et æstetisk udtryk. BL3 gulvlampen er ydermere særdeles fleksibel, hvad anvendelse angår. Man kan bruge den i stuen, i soveværelset eller på arbejdspladsen, hvor man alle steder er sikret et intensivt og samtidig varmt lys, der giver gode arbejdsbetingelser.

Hvis man er lidt kræsen, når det kommer til farvevalget, så er det ikke det store problem, for denne lampe kommer i flere forskellige farver, så der er lidt til enhver smag.
Lampen er mestendels lavet af stål og forkromet stål.

Produktspecifikationer

Small: 112h x 16Ø cm.

Medium: 112h x 21Ø cm.

Om designeren

Robert Dudley Best (1892-1984) studerede industriel design i Düsseldorf og Paris i 1928-29 og er sidenhen blevet en af det 20. århundredes store engelske designere.

Renset stil med succes.

Robert Dudleys Bestlite-lamper har med det tidløse, enkle design og høje kvalitet været produceret i over 75 år. Tegningerne til lampen blev til under Bests studieår sidst i 1920’erne, hvor han på tæt hold var vidne til de stilmæssige historiske omvæltninger, der kom med Bauhaus-bølgen i 20’erne. Han var fascineret af det stramme design og det nyskabende i stilen, der var renset for overflødig pynt. Og det var i denne ånd, at han tegnede Bestlite-lampen.

Gennembrud takket været familiefirma, tidsskrift og Churchill.

Netop pga. det revolutionerende ved stilen, var det svært for Best at finde en producent til lampen, men han fik i 1930 overtalt sin far, der stod i spidsen for familiefirmaet Best & Lloyd, der var grundlagt af Best-familien i 1840.

Bestlite lampen fik sit gennembrud, da det anerkendte tidsskrift Architects’ Journal, udråbte den som Englands første Bauhaus-manifestation. Endelig slog den helt igennem, da Winston Churchill gjorde den berømt ved at bruge den på sit skrivebord i forsvarsministeriet.

Producent

Gubi