Udsalg

BL5 - Væglampe

Design: Robert Dudley Best
Fra:

Special Price: 3.195,00 kr

Pris pr. stk. inkl. moms

Før: 3.995,00 kr Spar: 800,00 kr

* Obligatoriske felter

Varen er på lager

Er udstilllet i Søborg

Praktisk info

  • Fri fragt i webshop
  • 3-5 dages leveringstid
  • 30 dages returret i webshoppen
  • Ofte stillede spørgsmål - Klik
  • Sikker kort betaling 
  • Mulighed for indbæring af varer
  • Brug for hjælp? - 38262640
  • Vi er e-mærkede  

Be the first to review this product

BL5 - Væglampe

More Views

Beskrivelse

Denne væglampe fra Bestlite, er en del af en serie af regulære designklassikere, som står for en meget høj kvalitet, der samtidig er kombineret med stor fleksibilitet og en flot udstråling.

Lampen har mange anvendelsesmuligheder, og kan anvendes i stuen eller soveværelset, såvel som i køkkenet eller på arbejdspladsen. Lige meget hvor man vælger at placere lampen, så vil man få et meget varmt og intensivt lys, som vil skabe gode arbejdsbetingelser.

Med sit enkle og stilrene design er lampen blevet utrolig populær blandt både designere, arkitekter og private forbrugere samt firmaer rundt omkring i verden.

Lampens arm og skærm minder meget om en knejsende svanehals, og er med til at give lampen et elegant, æstetisk udtryk.

BL5 væglampen har en arm lavet af krom, mens resten af lampen er i pulverlakeret stål. Lampen fås desuden i flere forskellige farver, så der er lidt til enhver smag.Produktspecifikationer

42-84h cm.

Om designeren

Robert Dudley Best (1892-1984) studerede industriel design i Düsseldorf og Paris i 1928-29 og er sidenhen blevet en af det 20. århundredes store engelske designere.

Renset stil med succes.

Robert Dudleys Bestlite-lamper har med det tidløse, enkle design og høje kvalitet været produceret i over 75 år. Tegningerne til lampen blev til under Bests studieår sidst i 1920’erne, hvor han på tæt hold var vidne til de stilmæssige historiske omvæltninger, der kom med Bauhaus-bølgen i 20’erne. Han var fascineret af det stramme design og det nyskabende i stilen, der var renset for overflødig pynt. Og det var i denne ånd, at han tegnede Bestlite-lampen.

Gennembrud takket været familiefirma, tidsskrift og Churchill.

Netop pga. det revolutionerende ved stilen, var det svært for Best at finde en producent til lampen, men han fik i 1930 overtalt sin far, der stod i spidsen for familiefirmaet Best & Lloyd, der var grundlagt af Best-familien i 1840.

Bestlite lampen fik sit gennembrud, da det anerkendte tidsskrift Architects’ Journal, udråbte den som Englands første Bauhaus-manifestation. Endelig slog den helt igennem, da Winston Churchill gjorde den berømt ved at bruge den på sit skrivebord i forsvarsministeriet.

Producent

Gubi