Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VINTER UDSALG - SPAR MIN. 20% PÅ NÆSTEN ALT

(UDSALGET SLUTTER D. 29. JAN.)

BM Tremmesofa 1789 - Sæbebehandlet eg/Vidar

 Børge Mogensen Fredericia Furniture
Udsalg
56.485,00 kr. Pris pr. stk. inkl. moms
Vejl. salgspris 70.609,00 kr. Spar 14.124,00 kr.
Vejl. salgspris 70.609,00 kr. Spar 14.124,00 kr.
Only %1 left

Info

Tremmesofaen er et af de mest kendte møbler fra Børge Mogensens hånd. Et indbydende design, der kombinerer godt håndværk og funtionalitet med elegant, tidløst formsprog. 

Læs mere

Praktisk info

  • Ofte stillede spørgsmål
  • Mulighed for indbæring
  • Brug for hjælp? Ring 3826 2640
  • 2200 m2 udstilling med nem og fri parkering
Gratis levering
30-dages returret
Vi er e-mærket

Tremmesofaen er designet af Børge Mogensen for Fredericia Furniture. Sofaen blev for første gang introduceret til Snedkerlaugets Møbeludstilling i 1945. Her gav Børge Mogensen i samarbejde med Hans J. Wegner et bud på fremtidens lejlighed. De præsenterede en række lette og funktionelle dagligstuemøbler, og Tremmesofaen tiltrak sammen med den tilhørende lænestol – bedre kendt som 1788 lænestolen – stor opmærksomhed.

Da møblerne blev introduceret lige efter Anden Verdenskrig var forbi, mente mange at møblerne var for sofistikerede, taget i betragtning af hvor nøjsommelig kulturen i Danmark var blevet, og Tremmesofaen samt 1788 lænestolen blev derfor først sat i produktion i 1963

Med sofaen kombinerer Mogensen den engelske daybed, den franske chaiselong til en helt ny sofatype, hvor gavlen kan slås ned i flere vinkler ved hjælp af de karakteristiske lædersnører. 

Tremmesofaen er et af de mest kendte møbler fra Børge Mogensens hånd. Et indbydende design, der kombinerer godt håndværk og funtionalitet med elegant, tidløst formsprog.

Tekstilet: Vidar af Fanny Aronsen (farvekorrigeret af Raf Simons)

Vidar er oprindeligt designet af Fanny Aronsen, og er efterfølgende farve-opfrisket af designeren Raf Simons, med nuancer lige fra mosgrøn, mørk aubergine, rubinrød og midnatsblå til mursten samt jordfarver og nemme neutrale farver.

Den blide satin overfladefinish af vævningen står i kontrast til de dybe skyggeagtige toner i dybden, hvilket giver en mangefacetteret effekt til de intense farver i serien.

Tætvævet, uden ujævnheder som man ellers ser fra andre bouclé-stoffer, har Vidar en indbydende tekstur, som på forskellig vis minder om brombær, appelsinskal eller den behagelige, tætstrikkede tekstur fra en sweater.

Dimensioner:

Længde: 160/197 cm
Dybde: 76,5 cm
Højde: 86 cm

Sædehøjde: 40 cm

Materialer: 

Sæbebehandlet eg. Det er også muligt at bestille olieret eg til en merpris.

Vidar stof:
Designet af Fanny Aronsen og farvekorrigeret af Raf Simons efterfølgende.
Vidar består af  94% ny uld / 6% Nylon

Martindale: 100.000

Lysægthed: 7

Pilling: 4 (ISO 1-5)

Produceret i Norge. EU Økolabel