Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

CH71 Loungestol - Hans J. Wegner

 Hans J. Wegner Carl Hansen & Søn
Enhedspris 25.105,00 kr. Pris pr. stk. inkl. moms
Ca. 8-10 ugers leveringstid

Info

Hans J. Wegner havde en ganske særlig evne til at forene æstetik og funktion. En evne, der manifesterer sig i et skulpturelt møbelsæt fra 1952 bestående af den komfortable CH71 loungestol og topersoners CH72 sofaen. Sættet, der ikke har været i produktion siden slutningen af 1970’erne, blev genintroduceret i 2018.

Dimensioner: H84 x B70 x D70 cm / Sh41 cm / Ah62 cm
Materialer: Uldstof fra Kvadrat / Ben i eg/sæbe.

Læs mere

Praktisk info

  • Ofte stillede spørgsmål
  • Mulighed for indbæring
  • Brug for hjælp? Ring 3826 2640
  • 2200 m2 udstilling med nem og fri parkering
Gratis levering
30-dages returret
Vi er e-mærket

Hans J. Wegner præsenterede i 1952 loungestolen CH71 - Nu er den relanceret

Hans J. Wegner havde en ganske særlig evne til at forene æstetik og funktion. En evne, der manifesterer sig i et skulpturelt møbelsæt bestående af den komfortable CH71 loungestol og topersoners CH72 sofaen, som den verdensberømte, danske arkitekt og designer præsenterede første gang i 1952. Sættet, der ikke har været i produktion siden slutningen af 1970’erne, genintroduceres i 2018 af Carl Hansen & Søn.  

Håndværket er sublimt og komforten i top. Stolens organiske udtryk og den høje håndværksmæssige kvalitet er kendetegnende for Hans J. Wegners møbler. Wegner havde samtidig en helt særlig fornemmelse for at designe og udvikle møbler, der på én gang passede ind i samtiden, og som havde et potentiale, der rakte ind i fremtiden. Et godt eksempel på det er Wegnes skulpturelle CH 71 loungestol, der blev præsenteret første gang på udstillingen Dansk Møbelkunst i Magasin du Nord i 1952. Loungestolen, med det lette, tilbagelænede udtryk, samt den tilhørende topersoners CH 72 sofa føjes nu til Carl Hansen & Søns omfattende kollektion af klassiske designermøbler. 

 

Viste pris og billede er med Divina Melange uldstof fra Kvadrat og ben i sæbehandlet eg.

Dimensioner: 

Højde: 84 x Bredde: 70 x Dybde: 70 cm

Sædehøjde: 41 cm

Armhøjde: 62 cm 

 

Materialer:

Divina Melange uldstof fra Kvadrat - Stol: Farve DM120 // Hynde Farve DM180

Ben i sæbebehandlet eg.

 

Bestilling af andre materialevalg

Stolen kan både bestilles med ben i Eg eller valnød samt i overfladebehandlingerne: Sæbebehandlet, Olieret, Lak og Hvidolie

Betrækket kan bestilles med tekstiler fra Kvadrat og Gabriel

Kontakt os for valg af stof og farver - prisen kan være forskellig ift. valg af stoftype og træsorter/behandling.  

 

Der er ikke mange danske arkitekter, der kan prale med at have stribevis af internationalt anerkendte værker - men det kan Hans Jørgen Wegner. Få arkitekter på hele den internationale scene kan faktisk siges at komme op på hans niveau, om det kommer til kvaliteten af de enkelte værker eller den samlede ankerendelse. Den store kvalitet af hans arbejde kan blandt andet ses ved, at han var en af de første, der modtog den prestigefyldte Lunningpris i 1951. Han modtog også i 1997 den ottende Internationale Design Award i Osaka, og han blev næsten samtidigt udnævnt til æresdoktor ved Londons eminente Royal College of Art.

Hans Jørgen Wegner startede sin karriere som snedker. Herefter blev han uddannet ved Københavns Kunsthåndværkerskole, hvor han var færdig i 1938. Ud fra denne basis arbejdede han med en lang række af forskellige værker, hvor han ud over møbler også har arbejdet med noget så forskelligt som lamper, sølvtøj og tapeter. Eksempler på, at han allerede tidligt blev betragtet som en virtuos, er, at han fra 1940 til 1943 designede møbler til rådhuset i Århus, og at han samtidig var blevet lærer hos Kunsthåndværkernes Møbelskole.

Hans mest kendte værker er nok lampen Hejsependel og den Runde Stol. Hejsependel produceres stadig i stor stil på trods af, at den for første gang blev fremvist i 1962; dens tidløse design holder nok aldrig op med at imponere. Den Runde Stol blev verdensberømt ved det, at den blev brugt af JFK og Nixon under en af deres tv-debatter under præsidentvalget, hvor stolen vakte opsigt med alle sine store æstetiske kvaliteter.

Brdr. Friis tilbyder en nem og billig finansiering af alle køb over 2.000,-.

Du kan ansøge om Rente- og gebyrfri finansiering i 10 – 60 måneder. 0 renter – 0 gebyrer – 0 udbetaling.

Så let er det!

1. Udfyld og send ansøgning
(nederst på siden)
2. Underskriv med NemID 3. Lånet udbetales til Brdr. Friis Møbler
Standardomkostningsinformation: Forbrugslån. 10 – 60 måneder Rente- og gebyrfri finansiering.
Samlet kreditbeløb Løbetid Månedlig ydelse Samlede kreditomkostninger Samlet beløb der skal tilbagebetales Årlig fast debitorrente ÅOP
10.000 kr. 20 mdr. 500 kr. 0 kr. 10.000 kr. 0,00 % 0,00 %
20.000 kr. 40 mdr. 500 kr. 0 kr. 20.000 kr. 0,00 % 0,00 %
40.000 kr. 40 mdr. 1.000 kr. 0 kr. 40.000 kr. 0,00 % 0,00 %

Lånet kan altid indfries uden ekstraomkostninger. Endvidere forudsættes betaling via Mit Sparxpres. Der er fortrydelsesret. Bevilling kræver positiv kreditgodkendelse. Udbydes i samarbejde med Sparxpres. 


Vi tilbyder både lån til køb i webshoppen samt lån ved køb i vores fysiske butikker. Du kan læse mere herom og ansøge via nedenstående links.

Rente- og gebyrfri finansiering

LÅN TIL KØB I WEBSHOPPEN
Læg varen i indkøbskurven, gå til kurven og gå til betaling.
Her bliver du præsenteret for muligheden for rente- og gebyrfri finansiering.


LÅN TIL KØB I BUTIKKERNE
Lån til køb forud for at du handler i en af vores fysiske butikker her. (IKKE WEBSHOP)

OBS: Det er kun muligt at ansøge hjemmefra og ikke i vores fysiske butikker, og det er ikke muligt at betale indestående ordrer helt eller delvist ved brug af Sparexpres, med mindre andet er aftalt med den pågældende sælger.

Ansøg om lån til køb i fysisk butik