Kurv
Kurv
Din søgning gav desværre ingen resultater.
Prøv igen eller kontakt vores kundeservice og fortæl os hvad du mangler.
Webshop
3826 2640 
info@brdr-friis.dk  Åbningstider
Gladsaxevej 311
2860 Søborg

Mandag-fredag 10-17
Lørdag (Lukket)

Søborg - Salgsudstilling
3969 9090 
info@brdr-friis.dk  Åbningstider
Gladsaxevej 311
2860 Søborg

Mandag-fredag 10-18
Lørdag 10-15

Brønshøj - Salgsudstilling 
3880 0005 
info@brdr-friis.dk  Åbningstider
Mellemvangen 30
2700 Brønshøj

Mandag-fredag 10-18
Lørdag 10-15

Bodil Kjær

Retur til designere
Den danske professor og arkitekt Bodil Kjær har gennem sine mange rejser fået dyb indsigt i samspillet mellem design og arkitektur og bidraget betydeligt til udbredelsen af designprincipperne bag Danish Modern – selvom det dog aldrig har været formålet med rejserne. Kjær ønskede at udforske metoder og materialer, hun kunne bruge til at realisere sine idéer om brugbare møbelsystemer og funktionelle arbejdsmiljøer.

Kjær blev født i 1932 og voksede op på familiens slægtsgård nær Horsens, hvor hun lærte at sætte pris på kvalitet og æstetik.

I 1965 modtog Kjær et legat og fik mulighed for at videreuddanne sig på Royal College of Art og Architectural Association School of Architecture i London. Hun blev herefter i London, hvor hun arbejdede som seniorarkitekt frem til 1979, hvor hun åbnede sin tegnestue, som blandt andet arbejdede med at udvikle boliger, der blev nedkølet ved hjælp af solenergi, til det tropiske Afrika.

Som møbelarkitekt anskuer Kjær møbelkonstruktion ud fra et teknisk perspektiv, som hun kombinerer med moderne arkitektur og skaber til mennesker. Hun tager altid hensyn til samspillet med omgivelserne og

har samarbejdet med forskellige faggrupper om at optimere de fysiske rammer. Hendes møbelsystemer understøtter kreative mennesker i deres arbejdsprocesser, og hendes design omfatter møbler til indendørs og udendørs brug, lamper, en serveringsvogn og vaser med et karakteristisk let og funktionelt udtryk.

Kjærs omdømme har affødt en strøm af invitationer til gæsteforelæsninger og gæsteprofessorater på forskellige arkitektskoler, blandt andre Harvard University, Pratt Institute og Kunstakademiets Arkitektskole i København.