Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND CIRKELSTOLEN af HANS J. WEGNER

VÆRDI OP TIL KR. 82.250 - DELTAG HER

Bruno Mathsson

Retur til designere
Kun få skandinaviske designere er i samme klasse som svenske Bruno Mathsson. Fra hans egne værker til hans samarbejde med den store dansker Piet Hein har han skabt møbler, der både var stor kunst i hans samtid og stadig er det i dag, og som samtidig har en ligetil kvalitet, når den kommer til anvendelse.

Bruno Mathsson havde nemlig et fokus, der gik ud over bare udseendet. Ved hans designs var det ikke nok, at de var stilfulde og tidløse - ved eksempelvis hans stole skulle de samtidig give en intet mindre end fantastisk siddeoplevelse. Han havde et fokus på den menneskelige krop og dens stillinger, hvor han reflekterede over, at man skulle kunne sidde i en helt afslappet stilling, både når det kom til at slappe af, og når det kom til at skulle arbejde. Via dette skabte han noget, der ikke blot fandt genklang i Sverige og Skandinavien som helhed, men som også kastede glans over ham fra det store udland på flere verdensudstillinger.

Især hans stole Pernilla og Eva finder man i mange svenske hjem - men også i mange danske og amerikanske. De er alt det, en stol skal være - og så lidt til. Det karakteristiske træk er her som ved resten af hans værker den stille elegance.

I Danmark er Bruno Mathsson især kendt for hans samarbejde med Piet Hein . Sammen tegnede og skabte de den berømte PH Superellipse bordserie, som stadig i dag sælges i stor stil.