Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN WATERROWER S4

VÆRDI OP TIL KR. 13.895 - DELTAG HER

Charles og Ray Eames

Retur til designere
Hvis man leder efter moderne klassikere, som igen og igen får revivals, så rammer værker af ægteparret Charles og Ray Eames lige plet. Der har altid været meget stor international opmærksomhed omkring deres forskellige bedrifter udi møbelkunst og design - de er af flere omgange blev udkåret til at være blandt de absolut mest indflydelsesrige designere i den moderne tidsalder - men de har for tiden endnu engang fået en forståelig renæssance.

Deres stil er karakteriseret ved at starte ved det helt simple for derefter at opbygge noget utroligt komplekst. De havde en tilgang til det at designe, hvor der ikke var plads til egentlig konservatisme ved frygt for det nye; altid var de på helt ude på spidsen af, hvad der teknisk kunne lade sig gøre, hvor de blandt andet arbejdede med i datidens øjne revolutionerende materialer inden for møbelindustrien som glasfiber og krydsfiner.

Sand geni lader sig ikke holde inden for forudsatte grænser, så ud over møbelkunst arbejdede ægteparret også med eksempelvis arkitektur, bøger, film og andre former for kunstudstillinger. Blandt deres mest kendte værker er La Chaise og Lounge Chair, der begge er helt klare eksempler på autentisk skønhed.

Deres betydning for vestlig kultur kan især ses ved deres samarbejde med den amerikanske regering og det større erhvervsliv. Efter først den store depression og dernæst Anden verdenskrig havde de Forende Stater brug for noget nyt. Her kom Charles og Ray Eames ind i billedet, hvor de på bedste vis fornyede og moderniserede efterkrigstidens USA med deres utrolige vision.