Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN WATERROWER S4

VÆRDI OP TIL KR. 13.895 - DELTAG HER

Greta M. Grossman

Retur til designere
Greta M. Grossman Greta Magnusson Grossman (1906-1999). Den svenske designer og arkitekt Greta Magnusson Grossman var en superkvinde. Hun kunne måle sig med Eames-ægteparret og var beundret af Greta Garbo.

Greta Grossman skilte sig stærkt ud, da møbelbranchen i denne tid stort set kun var for mænd. Hun var således også en af de første kvinder til at modtage Den Svenske Design Award og åbne sin helt egen butik i hjertet af Stockholm.

Det der den gang og i dag kendetegner og har gjort Greta Grossmans design til samleobjekter i høj kurs med klassiker status er stemningsskabende bløde, runde former og kompromisløse kombinationer af træ, metal og plastik for at spare tid på rengøringen, som i følge hende selv: datidens kvinder ikke havde tid til.

Hun toppede med sine designs og arkitektur fra 1940erne og frem til 1960erne og udgjorde en stærk og moderne forretningskvinde blandt den amerikanske elite med kunder som: Greta Garbo og Ingrid Bergman.

Født i Helsingborg i 1906. Uddannet til møbeldesigner i Stockholm. Gift med den engelske jazztrommeslager og bandleder Billy Grossman. Greta Magnusson Grossman var en svensk superkvinde. Talte adskillige sprog flydende. Og lod sig ikke kue af konventioner.

»Man skal være oppe på tæerne,« sagde hun om at være kvinde i en branche domineret af mænd. »Man er altid nødt til at være et skridt foran.«