Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN WATERROWER S4

VÆRDI OP TIL KR. 13.895 - DELTAG HER

Hvidt & Mølgaard

Retur til designere
Peter Hvidt (1916-1986) og Orla Mølgaard-Nielsen (1907-1993) er pionerer inden for dansk design fra midten af det 20. ​​århundrede og grundlæggerne af det Københavns baserede firma Hvidt & Mølgaard.

Duoen, der er kendt for enkelheden i deres værker, etablerede en enkel og præcis æstetik gennem deres arbejde med design af møbler gennem årene, hvoraf mange blev tidens ikoner. Succesen med AXE-stolen (lavet i 1950) var et afgørende øjeblik for makkerparret. Ikke alene sikrede dens glatte, stramt kontrollerede silhuet deres position som ledere af dansk modernisme, men brugen af ​​lamineret træ tillod stolen at blive produceret i storskala og eksporteret internationalt. Denne fremadstormende tilgang til industrialiseret produktion banede vejen for en ny bevægelse, der trak på klassiske håndværksteknikker for at lave overkommelige, smukt udformede boligmøbler.

Både Hvidt og Mølgaard-Nielsen kunne prale af overlegne tekniske færdigheder. Mølgaard-Nielsen studerede møbeldesign på Det Kongelige Danske Kunstakademi under Kaare Klints vejledning, mens Hvidt fik kendskab til traditionelt håndværk under sit snedkerstudie på Kunsthåndværkerskolen i København. I dag kan deres værker findes udstillet på MoMA, Melbournes Nationalgalleri og Københavns Designmuseum.