Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN WATERROWER S4

VÆRDI OP TIL KR. 13.895 - DELTAG HER

Jørgen Bækmark

Retur til designere
Arkitekten Jørgen Bækmark var leder af FDB tegnestuen i ni år fra 1958-1967, efter Børge Mogensen, Poul M. Volther og Ejvind A. Johansson.

Han blev født i 1929, uddannede sig som møbelsnedker i 1950 og tog efterfølgende en uddannelse på Kunsthåndværkerskolen og Kunstakademiets Møbelskole.

Jørgen Bækmark er i dag den eneste nulevende designer fra dengang, FDB gjorde designmøbler tilgængelige for menig mand.
Bækmark var lederen for FDB’s tegnestue i en tid, hvor efterspørgslen på møbler var stille nedadgående. Det forhindrede ham dog ikke i at være ophavsmand til flere møbelklassikere som eksempelvis J80 og J81. De to ikoniske pindestole tog udgangspunkt i, hvad man på FDB’s møbelfabrik i Tarm var særlig gode til, nemlig flet og at dreje og dampbøje træ.
Jørgen Bækmark har personligt været med til at lave en nænsom tilpasning af stolene J80 og J81, så de er tidssvarende i forhold til størrelse og højde.

- Når man laver møbler, skal man egentlig tage hensyn til produktionsmuligheder, efterspørgsel og pris. Men af og til så jeg bort fra økonomien. Så tegnede jeg noget, jeg godt kunne lide at se på og sidde i.
Jørgen Bækmark

Jørgen Bækmarks filosofi er, at møbler skal passe til mennesker og ikke omvendt. Komforten er i højsædet, men designet er også et hjørneelement. Den kombination har vist sig at fungere, for mange af Bækmarks designs er den dag i dag populære.

- Da jeg tegnede de møbler for 50 år siden, havde jeg aldrig drømt om, at de ville blive så populære og oven i købet blive blevet sat i produktion igen. Den anerkendelse er jeg meget taknemlig for.
Jørgen Bækmark