Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN WATERROWER S4

VÆRDI OP TIL KR. 13.895 - DELTAG HER

Kaare Jensen Klint

Retur til designere
Kaare Jensen Klint er et godt eksempel på en af de få, der kunne det hele: han var billedkunstner og arkitekt, men især møbeldesigner - hvor alt hans arbejde var af den fineste klasse. Han startede sin karriere med at være elev hos arkitekten Carl Petersen og hans egen far, P. V. Jensen Klint. Her lærte han især om den danske tradition for klassisk realisme, som man ser den ved eksempelvis Bindesbøll. Han blev siden i 1924 professor i arkitektur for Kunstakademiet på skolen for møbelkunst, hvor han var blevet ansat i 1923. Her udbredte han sine tanker om design, så de i stor grad påvirkede en hel generation af møbeldesignere.

Nogle af hans originale og mest kendte værker er eksempelvis Kirkestolen, Karmstolen og Safaristolen. Her som ved alt hans andet arbejde ser man et stærkt fokus på kun at benytte de bedste materialer, som skulle tilvirkes ved den fineste forarbejdning. Han havde øje for det praktiske, hvor han altid tænkte på kroppens dimensioner og bevægelser for at kunne sørge for, at hans møbler ikke kun var flotte at se på, men at de også gav en fremragende siddeoplevelse. Via alt dette skabte han meget, hvis klasse bl.a. kan ses ved, at det stadig produceres i dag.

På trods af sin personlige originalitet blev Klint aldrig tiltrukket af hverken Bauhausfunktionalismen eller jugendstilen. Disse stilarter gik imod hans forkærlighed for det praktiske og den stille værdighed, hvor jugendstilens værker i stedet ofte er bombastiske uden tanke for det bekvemme.