Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN WATERROWER S4

VÆRDI OP TIL KR. 13.895 - DELTAG HER

Larsen & Bender Madsen

Retur til designere
Ejner Larsen og Aksel Bender Madsen har designet omkring 300 møbler sammen, herunder den ikoniske Metropolitan Chair.

Ejner Larsen (1917-1987) og Aksel Bender Madsen (1916-2000), der var uddannede som henholdsvis møbelpolstrer og møbelsnedker, mødtes, mens de studerede ved den førende danske designer Kaare Klint på Det Kongelige Danske Kunstakademi. Deres møde udviklede sig til et livslangt venskab, og i 1947 begyndte de at designe sammen i deres fritid. I de efterfølgende år udstillede de møbler hvert år på Københavns Snedkerlaugs Møbeludstilling.

Selvom duoen foretrak at designe stole, tegnede de også komplette loungesæt, interiører til soveværelser, reoler, spiseborde og kontormøbler. Deres værker var altid enkle og tidløse i deres udtryk.

Duoens design har været udstillet både i Danmark og internationalt, blandt andet på La Triennale di Milano, udstillingerne Design in Scandinavia og The Arts of Denmark i USA og designmuseet Gewerbemuseum i Bern.

Flere af deres design er blevet købt af museer verden over, herunder Metropolitan Museum of Art i New York, danske Louisiana, Busch-Reisinger Museum of the Harvard Art Museums i Boston og flere japanske museer. Larsen og Bender Madsen blev tildelt Københavns Snedkerlaugs Pris i 1956 og 1961 og modtog en række andre møbel- og kunstpriser.