Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN WATERROWER S4

VÆRDI OP TIL KR. 13.895 - DELTAG HER

Niels Jørgen Haugesen

Retur til designere
Haugesen (1936-2013) var den fremmeste danske repræsentant for high-tech-bevægelsen i 1980’erne. Hans design kombinerer gennemtænkt funktionalitet med en stor forståelse for materialet.

Haugesen var kendt for en stringent og industriel stil, som ikke desto mindre er meget sofistikeret med gennemførte konstruktionsmæssige detaljer.

“Jeg vil gerne have, at mine møbler har en klar identitet, som forhåbentlig appellerer til folks sanser” – Niels Jørgen Haugesen

Haugesen blev betragtet som en af de bedste møbelarkitekter i sin generation, hvilket i høj grad skyldtes hans evne til at holde fast og stædigt vende tilbage til opgaven, indtil den var løst. Haugesen fremhævede selv, at han tillærte sig denne evne, da han som ung arbejdede i Arne Jacobsens tegnestue. Her brugte Haugesen fem år på at suge viden til sig om møbeldesign, indretning og arkitektur, inden han etablerede sin egen tegnestue.

I 1996 blev Haugesen tildelt Møbelprisen og Kulturministeriets livslange arbejdslegat. To gange tidligere havde Haugesen modtaget Danmarks vigtigste designpris ID-prisen for Haugesen-bordet og stolen X-line.