Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

Vi oplever udfordringer med at vise billeder

Vi arbejder på en løsning

VIND EN WATERROWER S4

VÆRDI OP TIL KR. 13.895 - DELTAG HER

Seppo Koho

Retur til designere
Seppo Koho er en finsk designer, født i 1967, og som har studeret på University of Industrial Arts i Helsingfors samt Tampere University of Technology.

Seppo er designeren bag Secto Design lamper. Secto er grundlagt af Tuula Jusélius i 1995, som havde visioner om bæredygtige og lokalproducerede lamper. Til at føre visionen ud i livet, skulle hun bruge en designer og her faldt valget på Seppo Koho.

Seppo producerede de første kollektioner af møbler udført i finsk træ. Køberne af møblerne efterspurgte også nogle lamper i samme stil, og herved blev Sectos første lampekollektion en realitet.

Seppo Koho producerede selv en prototype på en pendellampe, for at vise at materialet var det helt rigtige. Det var dog en svær udfordring at finde en fabrikant der kunne producere store mængder, men da de fandt vej til snedker Heikki Saastamoinen lykkedes det at skabe en stor produktion, stadig udført i hånden, hvor kvaliteten var helt i top.

Men verdenen var ikke helt klar til de finske trælamper tilbage i 90’erne, og det var meget svært for Secto at få forhandlerne til at tro på at lampen kunne sælges. Heldigvis var der nogle enkelte forhandlere der troede på lampen , og lampen kom dermed ud i butikkerne.

I starten af ’00erne havde Secto droppet møblerne og havde nu fuld fokus på lamper. Seppo Koho har siden udviklet de kendte lamper Octo, Victo, Puncto, Kontro, Owala, Aspiro, Petite, varsi og den skulpturelle Teelo bordlampe. Den lille fabrik i den finske by Heinola voksede hurtigt og fabrikken er i dag ejet af Secto selv.