Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN WATERROWER S4

VÆRDI OP TIL KR. 13.895 - DELTAG HER

Swedese er en klassisk svensk møbelproducentsom er stærkt forankret både på det offentlige og indenlandske område.

Swedese idealerne er de samme i dag som de har været i de sidste halvfjerds år. Det drejer sig om at skabe smukke møbler til fremtiden, som bygger på grundlaget for skandinaviske moderne traditioner, designet af fremadrettede designere, der deler de arkitektoniske tidløse idealer.

Swedese blev grundlagt i 1945 af de to brødre Yngve og Jerker Ekström og Bertil Sjöqvist, hvor Yngve stod i spidsen indtil sin død. Den nuværende ejer af svenskerne er Anna Johansson og Julio Patino. Hovedkvarteret ligger til Vaggeryd i Småland, Sverige, hvor en af fabrikkerne kan findes. Den anden fabrik ligger i Äng, en lille landsby udenfor Nässjö, Sverige.

Mange modernistiske arkitekter var universelle designere med ikke kun en klar forståelse af design af huse, men også indretningen, møblerne og nærmest også tøjet som ejerne bar.

Svedeses grundlægger, Yngve Ekström, var ingen undtagelse. Sammen med navne som Alvar Aalto, Bruno Mathsson, Arne Jacobsen og Poul Kjærholm, var Yngve Ekström i centrum for en generation af designere, der lavede konceptet "Scandinavian Modern" over hele verden. Med et udpræget øje for design, designede han Svedeses møbler, og sammen med L + M Architects designede han også hovedkontorbygningen, logoet, katalogerne og personlige julekort inklusive deres egne digte. Og så videre.

Det mest kendte design af Yngve Ekstroms omfattende portefølje er Lamino lænestolen fra 1956, som stadig fremstilles og sælges over hele verden. I 1999 blev Lamino valgt til det tyvende århundredes bedste svenske møbeldesign af det svenske interiørblad Sköna Hem.