Udsalg

FK 150 Sideboard

Design: Preben Fabricius & Jorgen Kastholm

Special Price: 29.995,00 kr

Pris pr. stk. inkl. moms

Før: 37.500,00 kr Spar: 7.505,00 kr

Er udstilllet i Søborg

Praktisk info

  • Fri fragt i webshop
  • Ca. 6-8 ugers leveringstid
  • 30 dages returret i webshoppen
  • Ofte stillede spørgsmål - Klik
  • Sikker kort betaling 
  • Mulighed for indbæring af varer
  • Brug for hjælp? - 38262640
  • Vi er e-mærkede  

Be the first to review this product

FK 150 Sideboard

More Views

Beskrivelse

Sublim skænk i palisander med massere af plads

FK 150 Skænken fra Lange production er designet i 1973 af Fabricius og Kastholm, den produceres i dag på samme fabrik, på de samme værktøjer som tilbage i 70érne. Brug skænken som rumdeler eller placer den i soveværelset, stuen eller spisestuen.

Møblet er fineret på alle overflader på ydersiden samt på inde. Den er lavet i en fremragende kvalitet hvor detaljerne taler for sig selv. Kabinettet er lavet af finer af Santos palisander, som hviler på et stel i forkromet stål.  

Produktspecifikationer

Mål: 

Højde:   71 x Bredde: 45 x Længe: 150 cm. 

Materiale: 

Santon palisander og forkromet stål stel, samt sort lakeret skydelåger.

Om designeren

Jørgen Kastholm (1931-2007) var uddannet smed. Preben Juul Fabricius (1931-1984) var uddannet møbelsnedker hos snedkermester Niels Vodder. Begge tog desuden uddannelsen på Skolen for Boligindretning under Finn Juhl i midten af 1950erne. Men først efter de havde samlet hver deres erfaring ude i verden, slog de to formgivere sig sammen til trods for deres forskellige baggrunde, for de fandt ud af, at de kunne enes under samme målsætning for gennemført møbeldesign: “perfektion, æstetik og minimering”. De havde mødt hinanden igen på arkitekt Ole Hagens tegnstue i 1960 og begyndte deres fælles designhistorie året efter i en kælder i Gentofte, hvor de indrettede deres fælles tegnstue.

Inspiration hentede de to fra deres tids store navne som fx Arne Jacobsen og H. J. Wegner, men også fra internationale designere. Fx. havde Kastholm været i USA på et studieophold og set forskellige modeller af Eames og van der Rohe møbler, inden de to begyndte samarbejdet. De tegnede møblerne sammen i egentligste forstand: skitser og udkast blev rakt frem og tilbage, indtil det selv for dem selv var umuligt at sige, hvem der havde tegnet hvad. Resultatet var deres stilrene møbler oftest i stål og læder der, i dag tæller som danske designklassikere.

Producent

Lange Production