Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

Frugtlygten 101 - Le Klint

 Kaare Klint  Le Klint
Fra 3.995,00 kr. Pris pr. stk. inkl. moms
Vejl. salgspris 3.995,00 kr. Spar 0
Only %1 left

Info

LE KLINT model 101, også kaldet Frugtlygten er designet af Kaare Klint og blev lanceret helt tilbage i 1944. Faktisk blev den allerede vist for offentligheden første gang i 1942, da lampen blev anvendt til udsmykning af Kunstindustrimuseet i Bredgade i København (nu Design Museum Danmark). 

Læs mere

Praktisk info

  • Ofte stillede spørgsmål
  • Mulighed for indbæring
  • Brug for hjælp? Ring 3826 2640
  • 2200 m2 udstilling med nem og fri parkering
Gratis levering
30-dages returret
Vi er e-mærket

Oplev Frygtlygten model 101 med klassisk Le Klint DNA   

LE KLINT model 101, også kaldet Frugtlygten er designet af Kaare Klint og blev lanceret helt tilbage i 1944. Faktisk blev den allerede vist for offentligheden første gang i 1942, da lampen blev anvendt til udsmykning af Kunstindustrimuseet i Bredgade i København (nu Design Museum Danmark). 

Frugtlygten er af mange betragtet som en af de mest spændende lamper fra LE KLINT, og den er stadig en af firmaets bedst sælgende. Lampen fascinerer ved sin forening af det håndværksmæssige, det tekniske og det formgivningsmæssige. Det er næsten ikke til at forstå, at et rektangulært stykke papir kan foldes til en tredimensionel kugle med en så smuk og kompliceret struktur. Lampen trækker linjer tilbage til de kinesiske papirlygter, men er alligevel helt sin egen i kraft af de karakteristiske krydsplisseringer.
 
I 2007 blev lampen nytænkt af Kim Weckstrøm Jensen og tilført en version i XL størrelse, således at lampen nu kan leveres i fire forskellige størrelser. Den oprindelige størrelse leveres stadigvæk håndfoldet i papir.
 

Dimensioner:

Small: Diameter 27 cm.  

Medium: Diameter 34 cm.

Large: Diameter 42 cm. 

Materiale:

Plast - (Dog fås small modellen også som papir version)

Bemærk Leveres med el-ophæng

 

Kaare Jensen Klint er et godt eksempel på en af de få, der kunne det hele: han var billedkunstner og arkitekt, men især møbeldesigner - hvor alt hans arbejde var af den fineste klasse. Han startede sin karriere med at være elev hos arkitekten Carl Petersen og hans egen far, P. V. Jensen Klint. Her lærte han især om den danske tradition for klassisk realisme, som man ser den ved eksempelvis Bindesbøll. Han blev siden i 1924 professor i arkitektur for Kunstakademiet på skolen for møbelkunst, hvor han var blevet ansat i 1923. Her udbredte han sine tanker om design, så de i stor grad påvirkede en hel generation af møbeldesignere.

Nogle af hans originale og mest kendte værker er eksempelvis Kirkestolen, Karmstolen og Safaristolen. Her som ved alt hans andet arbejde ser man et stærkt fokus på kun at benytte de bedste materialer, som skulle tilvirkes ved den fineste forarbejdning. Han havde øje for det praktiske, hvor han altid tænkte på kroppens dimensioner og bevægelser for at kunne sørge for, at hans møbler ikke kun var flotte at se på, men at de også gav en fremragende siddeoplevelse. Via alt dette skabte han meget, hvis klasse bl.a. kan ses ved, at det stadig produceres i dag.

På trods af sin personlige originalitet blev Klint aldrig tiltrukket af hverken Bauhausfunktionalismen eller jugendstilen. Disse stilarter gik imod hans forkærlighed for det praktiske og den stille værdighed, hvor jugendstilens værker i stedet ofte er bombastiske uden tanke for det bekvemme.

Brdr. Friis tilbyder en nem og billig finansiering af alle køb over 2.000,-

Du kan ansøge om Rente- og gebyrfri finansiering i 10 – 40 måneder. 0 renter – 0 gebyrer – 0 udbetaling.

Så let er det!

1. Udfyld og send ansøgning
(nederst på siden)
2. Underskriv med NemID 3. Lånet udbetales til Brdr. Friis Møbler
Standardomkostningsinformation: Forbrugslån. 10 – 40 måneder Rente- og gebyrfri finansiering.
Samlet kreditbeløb Løbetid Månedlig ydelse Samlede kreditomkostninger Samlet beløb der skal tilbagebetales Årlig fast debitorrente ÅOP
10.000 kr. 20 mdr. 500 kr. 0 kr. 10.000 kr. 0,00 % 0,00 %
20.000 kr. 40 mdr. 500 kr. 0 kr. 20.000 kr. 0,00 % 0,00 %
40.000 kr. 40 mdr. 1.000 kr. 0 kr. 40.000 kr. 0,00 % 0,00 %

Lånet kan altid indfries uden ekstraomkostninger. Endvidere forudsættes betaling via Mit Sparxpres. Der er fortrydelsesret. Bevilling kræver positiv kreditgodkendelse. Udbydes i samarbejde med Sparxpres. 


Vi tilbyder både lån til køb i webshoppen samt lån ved køb i vores fysiske butikker. Du kan læse mere herom og ansøge via nedenstående links.

Rente- og gebyrfri finansiering

LÅN TIL KØB I WEBSHOPPEN
Læg varen i indkøbskurven, gå til kurven og gå til betaling.
Her bliver du præsenteret for muligheden for rente- og gebyrfri finansiering.


LÅN TIL KØB I BUTIKKERNE
Lån til køb forud for at du handler i en af vores fysiske butikker her.
(BENYTTES IKKE VED KØB I WEBSHOP)

OBS: Det er kun muligt at ansøge hjemmefra og ikke i vores fysiske butikker, og det er ikke muligt at betale indestående ordrer helt eller delvist ved brug af Sparexpres, med mindre andet er aftalt med den pågældende sælger.

Ansøg om lån til køb i fysisk butik
(IKKE TIL KØB I WEBSHOP)