Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN BØRGE MOGENSEN LÆNESTOL

VÆRDI OP TIL KR. 44.710 - DELTAG HER

Gaspejs eller biopejs?

Retur til artikler om biopejse

Vi modtager flere og flere kunder der er i gang med at renovere eller bygge hus, og som ønsker at integrere en flot pejseindsats i deres hjem. De fleste af vores kunder har i første omgang haft kig på en gas-pejseindsats, men har i processen skiftet til biopejse da de fik langt større frihed og sparede på budgettet.

Lad mig først slå fast at gaspejse er en helt fornuftig løsning på mange måder. Jeg tror ikke altid at en biopejs er en bedre løsning som pejseindsats, men i mange tilfælde er det måske.

I denne artikel får du kort og godt lidt praktisk information om gaspejse og biopejse som du derefter kan sammenligne. Derved kan du selv danne dig et indtryk over hvilket produkt der passer bedst til dit behov.

Om gaspejs som indsats

Som du sikkert ved er det ikke “bare lige” at installere en gaspejs, der skal professionelle folk til for at sikre at produktet monteres forsvarligt.

Installationen af en gaspejs indbefatter bl.a.

 • - Placering og fastgørelse på fundament
 • - Balanceret aftræk (føres med rør)
 • - Rør fra gas til pejs
 • - Tjek af utætheder
 • - Trykprøver af gastilførslen 

 

Selve gaspejsen findes i ufatteligt mange afskygninger, og der er ingen tvivl om at du kan få gaspejsen designet efter mål.

 

Fordele ved gaspejse

 • - Fjernbetjent
 • - Ingen farlige partikler
 • - Miljøvenlig
 • - Sviner ikke (ingen sod/aske)
 • - Giver god varme
 
Som du kan se giver en gaspejs masser af fordele. Der er intet svineri, fin varme og så kan du fjernstyre din pejs. Prisen vil ofte variere alt efter den model du nu er interesseret i, men det er ikke uhørt at betale 50-60.000 kr for en gaspejs som indsats såfremt den skal skræddersys og installeres.

 

Om biopejs som indsats

Biopejsen er et lidt andet koncept end gaspejsen, her brænder man ikke gas af, men en spritvæske kaldet bioethanol. Hvis du vil installere en biopejs som indsats er der faktisk kun en enkelt ting der skal fokuseres på, det er placering og fastgørelse på fundamentet – ligesom med gaspejsen.

Fordele ved biopejse

 • - Ingen skorsten eller aftræk
 • - Sviner ikke (ingen sod/aske)
 • - Miljøvenlig
 • - Ingen farlige partikler
 • - Giver god varme (dog ikke til primær opvarmning)
 
Som du kan se er der ikke den helt store forskel på fordelene ved gas- eller biopejse som indsatse. Man kan faktisk også få en del biopejse der er fjernbetjente.

 

Autentiske flammer

Flammerne er et andet punkt hvor der er en klar forskel. Med en gaspejs får man ofte en mere konstant flamme (ligesom ved et gasblus i køkkenet), hvorimod biopejsene har en flamme der er meget mere livlig. Der er kommet et par gaspejse på markedet som også har mere autentiske flammer, her får man dog lov at betale lidt ekstra.

Installation

Som du kan se af beskrivelsen er der stor forskel på installationen af de to modeller som pejseindsatse. Der er ingen tvivl om at biopejsen er billigere at installere.

Det er ikke unormalt at vi med biopejse ser en betragtelig besparelse for vores kunder der ønsker en helt unik pejseindsats integreret i deres hjem. Typisk går ønsket på en gennemgående og aflang pejseindsats. Idet installationen er så omkostningseffektiv, bliver det færdige produkt billigere. Det er ikke nødvendigvis fordi pejsen er flottere – det er en smagssag – men man kan få lidt mere for pengene.

Varmen

Selve varmeeffekten er et sidste punkt jeg vil fremhæve. Gaspejse kan give meget varme, mere end du kan opnå med en biopejs. Du skal derfor spørge dig selv om du har behov for varmen – er det tilfældet så er det ikke sikkert at biopejsen er den bedste løsning. Biopejse kan sagtens varme 30-40 kvm op ganske hurtigt, men produktet sælges ikke som en kilde til primær opvarmning. Gaspejse er mere omkostningseffektive ift. varmeudledningen og bør derfor overvejes såfremt varmeeffekten har stor betydning. Er det derimod i højere grad det visuelle og hyggen som søges skabt er biopejse næsten altid den rigtige løsning.

 

Væghængte biopejse Se vores store udvalg af væghængte biopejse fra. bl.a. Vauni og Decoflame Fritstående biopejse Se vores mange fleksible biopejse som frit kan placeres efter ønske. Indbyggede biopejse Få et overblik over vores biopejse til indbygning i væggen her. Løse brandkar til bioethanol Se de simple løsninger til en eksisterende pejs her.