Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN WATERROWER S4

VÆRDI OP TIL KR. 13.895 - DELTAG HER

Lofthængte biopejse

Retur til artikler om biopejse

Biopejse er stadig et relativt nyt produkt til trods for at de har været på det danske marked i mere end 7 år. Derfor eksperimenteres der med et væld af forskellige designs, og på det seneste er der kommet mere fokus på lofthængte modeller.

Der findes lige nu ikke mere end en håndfuld modeller, men der er helt sikkert flere på vej. I denne artikel vil jeg dele to lofthængte biopejse med dig, og gennemgå mine tanker når det kommer til især sikkerhed.

 

Opmærksom på sikkerhed

Med åben ild er der ingen tvivl om at sikkerheden skal være den første prioritet. De fleste biopejse fastmonteres i dag til væggen, eller står sikkert på gulvet.

Med en lofthængt løsning åbner der sig et væld af nye sikkerhedsaspekter der skal tages højde for.

Da biopejse anvender bioethanol som brændsel, en flydende klar spritvæske, betyder det at pejsen skal være stabil. Samtidig skal der i designet være taget højde for at man ved et uheld måtte gå ind i pejsen.

Hvad sker der hvis den tilter fra side til side efter man har ramt den? Løber bioethanolen ud af pejsen og antænder?

Det er grunden til at der indtil nu er så få biopejse der hænger flot ned fra loftet. Sikkerheden skal være på plads, punktum! Løsningen kan findes ved at implementere en anti-spild eller skvulpe funktion der gør at bioethanolen ikke nemt ryger ud af pejsen.

Den bedste løsning vil dog være et keramisk- /svampesystem som der eksempelvis er i modellen Vauni Globe. Svampesystemet gavner ved at bioethanolen ikke ryger ud af brændkarret selvom skulle vælte. Testet og godkendte model er selvf. altid at foretrække.

 

Kig efter godkendelser

Som altid vil jeg opfordrer til at du sikrer at modellen er testet og godkendt. Der findes et væld af modeller, især billige, hvor kvaliteten og sikkerheden ikke er god nok. Ved at gå efter en godkendt model mindsker du risikoen for uheld, selvom den største kilde til uheld er forkert brug. Nedenfor vil jeg gennemgå mine tanke om to populærer lofthængte modeller.

Decoflame – Ellipse

Ellipse er en af de dyreste biopejse Decoflame har i deres sortiment. Modellen findes i to farver, og som en gulvmodel såfremt man ikke ønsker den lofthængte.

Det unikke ved pejsen er den lange flamme og det flotte gennemsyn man har med pejsen.

Da jeg ikke har set pejsen live, er det svært for mig at sige meget om sikkerheden. Jeg ved dog at Decoflame har fået enkelte modeller testet og godkendt af SP Sitac og at det samtidig er en producent der har fokus på kvalitet og sikkerhed. Derfor er jeg ikke i tvivl om at pejsen er sikker.

 

Cocoon

Fra Spanien har vi biopejsen Cocoon som også er at finde i Go’ Morgen Danmark. Pejsen har et simpelt og flot udtryk der i høj grad minder om pejsen Vauni Globe.

Pejsen er testet og godkendt hvilket selvfølgelig er godt. Dertil er monteringen og beslaget hertil i min optik meget gennemført. Det sikre at pejsen kan monteres sikkert i loftet og undgå en uheldig situation såfremt man skulle komme til at gå ind i den. Jeg vil dog stadig mene at en model som denne bør monteres i f.eks. et hjørne. Som minimum bør den installeres så man ikke risikere at gå ind i den mens den er tændt. Skulle det ske risikere man, at en lille mængde ethanol kunne ryge ud af brændkammeret. Det vil lande i selve pejsekonstruktionen og hurtigt forbrænde. MEN, det vil bestemt ikke være hensigtsmæssigt. Jeg ville derfor være særligt opmærksom på denne risiko, og derfor ikke bruge den i nærheden er legeende børn.

 

Væghængte biopejse Se vores store udvalg af væghængte biopejse fra. bl.a. Vauni og Decoflame Fritstående biopejse Se vores mange fleksible biopejse som frit kan placeres efter ønske. Indbyggede biopejse Få et overblik over vores biopejse til indbygning i væggen her. Løse brandkar til bioethanol Se de simple løsninger til en eksisterende pejs her.