Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN BØRGE MOGENSEN LÆNESTOL

VÆRDI OP TIL KR. 44.710 - DELTAG HER

Rengøring og vedligeholdelse af en granitbordplade

Retur til behandlingsvejledninger

Granit er et naturprodukt der består af mineraler, metaller, feldspat, gnejs og mica, hvilket gør hver enkelt bordplade unik. Dette betyder også at sandhuller, glasårer og porøsitet kan forekomme, hvilket er en del af granittens unikke udtryk. Dog er granit stadig et slidstærkt produkt. 

Før bordet taget i brug første gang, anbefales det at behandle bordet med et imprægneringsmiddel til absorberende materialer, sådan at granitten bliver mættet. Midlet skal være fedt-, vand- og olieafvisende. Det kan fx være en stenolie eller sæbespåner blandet op med varmt vand, hvorefter skummet bruges og lade virke i ca. 5 minutter, hvorefter pladen tørres af med en ren, tør klud. 

Den daglige rengøring af granitbordplader foretages som andre bordpladetyper med lunkent vand eller en let sæbespåneopløsning. Ved især de mørke stentyper er det vigtigt at tørre efter med en tør klud for at undgå synlige striber efter karkluden. Granit er syrefast, så syreholdige rengøringsmidler og kalkfjerner kan anvendes. Disse skal dog fjernes med det samme, da de ved længere tids påvirkning kan misfarve overfladen.