Kurv
Kurv
Din søgning gav desværre ingen resultater.
Prøv igen eller kontakt vores kundeservice og fortæl os hvad du mangler.
Webshop
3826 2640 
info@brdr-friis.dk  Åbningstider
Gladsaxevej 311
2860 Søborg

Mandag-fredag 10-17
Lørdag (Lukket)

Søborg - Salgsudstilling
3969 9090 
info@brdr-friis.dk  Åbningstider
Gladsaxevej 311
2860 Søborg

Mandag-fredag 10-18
Lørdag 10-15

Brønshøj - Salgsudstilling 
3880 0005 
info@brdr-friis.dk  Åbningstider
Mellemvangen 30
2700 Brønshøj

Mandag-fredag 10-18
Lørdag 10-15
Græshoppen Lænestol - Vegetal Læder - Finn Juhl

 Finn Juhl  Onecollection
Enhedspris 103.859,00 kr Pris pr. stk. inkl. moms
Ca. 14-16 ugers leveringstid

Info

Græshoppen, med sine lange, bagudrettede ben kræver sin plads, imens den overdådige læderpolstring lokker med et blødt, behageligt indtryk, der tilskynder brugeren til elegant afslapning og nydelse.

Alle nye græshoppestole vil være fortløbende nummerede. Med respekt for stol 1 og 2, starter den nye produktion med stol nr. 3.

Læs mere

Praktisk info

  • Ofte stillede spørgsmål
  • Mulighed for indbæring
  • Brug for hjælp? Ring 3826 2640
  • 2200 m2 udstilling med nem og fri parkering
Gratis levering
30-dages returret
Vi er e-mærket

Græshoppen relanceres 81 år efter den i 1938 forlod Finn Juhls tegnetbræt.

Der blev oprindeligt kun fremstillet to eksemplarer. De blev udstillet på Snedkerlaugsudstillingen 1938 på Niels Vodders stand. Her var den en del af et dristigt og ekstravagant setup, hvor de blev gjort selskab af et moderne barskab og illustrationer af elegante cocktails på væggene. Publikum viste dog ikke den store interesse for den provokerende udstilling. Finn Juhl beholdte de to stole og de forblev de eneste to eksemplarer der endnu har været produceret - indtil nu.

På trods af at den kun har været produceret i to eksemplarer, har den for længst opnået ikonstatus gennem designlitteraturen med utallige illustrationer. I november 2018 blev den ene stol således solgt på auktion i Artcurial Paris til 2,4 millioner kr.

Stolen er markant og letgenkendeligt fik tilnavnet "Græshoppen" efter en anmelder beskriv stolene som en græshopper på spring.

Medejer af House of Finn Juhl fortæller om stolen, at de allerede i 2001 ved overtagelse af Finn Juhls rettigheder vidste at denne helt særlige stol på et eller andet tidspunkt skulle i produktion. Men først 20 år efter lykkedes det at få lov at opmåle en af de to gamle stole. Med hjælp fra partnere - de kompromisløse japanske håndværkere - lykkedes det. Konklusionen er at det har været den absolut vanskeligste af alle Finn Juhls designs at udvikle. Konstruktionen er på trods af stellets umiddelbare enkelthed ekstremt vanskeligt at udføre, med drilske vinkler, samlinger og komplekse former. House of Finn Juhl anser den nærmest for Finn Juhls hellige gral. 

Dimensioner:

Højde: 93 x Bredde: 87 x Dybde: 101 cm

Sædehøjde: 34 cm

Materialer:

Træ: Eg

Kan også fås i Valnød.

Polstring: Højkvalitets Vegetal anilin Læder.

Vegetallæderet er ubehandlet og er den reneste læderhud. Læderet får en smuk patina og farveudviklingen har flere udviklingstrin og begynder med en meget lys tone, som derefter går over i en let lyserød tone, der senere omdannes til en lys nøddebrun farve.

Polstringen kan også fås i andre læder eller med tekstil.

Ikke mange designere har kunnet stå for en så fuldstændigt personlig stil som den store Finn Juhl. Her er en mand, der ikke var bange for at gå ad nye veje; en mand, der ikke havde nogen som helst konservative fornemmelser, men i stedet altid søgte det skønne i det nye. Den fantastiske kvalitet af hans værker kan blandt andet ses ved, at han vandt intet mindre end seks guldmedaljer ved Triennalerne i Milano. Ud over at arbejde med møbler, designede Finn Juhl også interiør; han har blandt andet stået for en del af FN-bygningen og et SAS-fly.

Finn Juhls stil kan der siges utroligt meget om. Den er især karakteriseret ved en balancegang mellem det organiske og det bekvemmelige, som eksempelvis kan ses ved hans berømte Pelikanstol. Stolens bløde udtryk går fuldstændigt i enhed med dens praktiske øjemål, da den lægger op til en let og behagelig komfort ved en siddeoplevelse, der er noget ud over det sædvanlige. Det samme kan ses ved hans Høvdingestol, selvom oplevelsen her er ganske anderledes - den lægger op til en helt anderledes siddestilling, men de overordnede grundtræk er meget ens: designet er lavet med høj kvalitet for øje, hvor selv de mindste detaljer er udsøgte.

Det, som Finn Juhl især er kendt som foregangsmanden for, er den såkaldte danske teakstil. Her arbejdede han som en avantgardist med at udvikle metoder, der gjorde det muligt at arbejde på bedste vis med teaktræ. Hans behandling af det, og konstruktion med det var fuldstændigt innovativ, hvad der kan ses ved alle hans designs af teak.

Brdr. Friis tilbyder en nem og billig finansiering af alle køb over 2.000,-.

Du kan ansøge om Rente- og gebyrfri finansiering i 10 – 60 måneder. 0 renter – 0 gebyrer – 0 udbetaling.

Så let er det!

1. Udfyld og send ansøgning
(nederst på siden)
2. Underskriv med NemID 3. Lånet udbetales til Brdr. Friis Møbler
Standardomkostningsinformation: Forbrugslån. 10 – 60 måneder Rente- og gebyrfri finansiering.
Samlet kreditbeløb Løbetid Månedlig ydelse Samlede kreditomkostninger Samlet beløb der skal tilbagebetales Årlig fast debitorrente ÅOP
10.000 kr. 20 mdr. 500 kr. 0 kr. 10.000 kr. 0,00 % 0,00 %
20.000 kr. 40 mdr. 500 kr. 0 kr. 20.000 kr. 0,00 % 0,00 %
40.000 kr. 40 mdr. 1.000 kr. 0 kr. 40.000 kr. 0,00 % 0,00 %

Lånet kan altid indfries uden ekstraomkostninger. Endvidere forudsættes betaling via Mit Sparxpres. Der er fortrydelsesret. Bevilling kræver positiv kreditgodkendelse. Udbydes i samarbejde med Sparxpres. 


Vi tilbyder både lån til køb i webshoppen samt lån ved køb i vores fysiske butikker. Du kan læse mere herom og ansøge via nedenstående links.

Rente- og gebyrfri finansiering

LÅN TIL KØB I WEBSHOPPEN
Læg varen i indkøbskurven, gå til kurven og gå til betaling.
Her bliver du præsenteret for muligheden for rente- og gebyrfri finansiering.


LÅN TIL KØB I BUTIKKERNE
Lån til køb forud for at du handler i en af vores fysiske butikker her. (IKKE WEBSHOP)

OBS: Det er kun muligt at ansøge hjemmefra og ikke i vores fysiske butikker, og det er ikke muligt at betale indestående ordrer helt eller delvist ved brug af Sparexpres, med mindre andet er aftalt med den pågældende sælger.

Klik her