Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN WATERROWER S4

VÆRDI OP TIL KR. 13.895 - DELTAG HER

Græshoppen Lænestol - Vegetal Læder - Finn Juhl

 Finn Juhl  Onecollection
Enhedspris 110.173,00 kr. Pris pr. stk. inkl. moms
Ca. 6-8 ugers leveringstid
Delbetaling
5.785 kr. pr. måned
10
20
30
40
Ved et samlet kreditbeløb på 110.173 kr. over 20 mdr.: Månedlig ydelse 5.785 kr. Samlede kreditomk. 5.509 kr. Samlet tilbagebetaling 115.682 kr. Debitorrente (fast) 0,00%. ÅOP (forudsat betaling via Mit Sparxpres) 5,78%. Der er fortrydelsesret.
Bestillingsvare
62/FJ3800/EGVEGETAL

Info

Græshoppen, med sine lange, bagudrettede ben kræver sin plads, imens den overdådige læderpolstring lokker med et blødt, behageligt indtryk, der tilskynder brugeren til elegant afslapning og nydelse.

Alle nye græshoppestole vil være fortløbende nummerede. Med respekt for stol 1 og 2, starter den nye produktion med stol nr. 3.

Læs mere

Praktisk info

  • Ofte stillede spørgsmål
  • Mulighed for indbæring
  • Brug for hjælp? Ring 3826 2640
  • 2200 m2 udstilling med nem og fri parkering
Gratis levering
30-dages returret
Vi er e-mærket

Græshoppen relanceres 81 år efter den i 1938 forlod Finn Juhls tegnetbræt.

Der blev oprindeligt kun fremstillet to eksemplarer. De blev udstillet på Snedkerlaugsudstillingen 1938 på Niels Vodders stand. Her var den en del af et dristigt og ekstravagant setup, hvor de blev gjort selskab af et moderne barskab og illustrationer af elegante cocktails på væggene. Publikum viste dog ikke den store interesse for den provokerende udstilling. Finn Juhl beholdte de to stole og de forblev de eneste to eksemplarer der endnu har været produceret - indtil nu.

På trods af at den kun har været produceret i to eksemplarer, har den for længst opnået ikonstatus gennem designlitteraturen med utallige illustrationer. I november 2018 blev den ene stol således solgt på auktion i Artcurial Paris til 2,4 millioner kr.

Stolen er markant og letgenkendeligt fik tilnavnet "Græshoppen" efter en anmelder beskriv stolene som en græshopper på spring.

Medejer af House of Finn Juhl fortæller om stolen, at de allerede i 2001 ved overtagelse af Finn Juhls rettigheder vidste at denne helt særlige stol på et eller andet tidspunkt skulle i produktion. Men først 20 år efter lykkedes det at få lov at opmåle en af de to gamle stole. Med hjælp fra partnere - de kompromisløse japanske håndværkere - lykkedes det. Konklusionen er at det har været den absolut vanskeligste af alle Finn Juhls designs at udvikle. Konstruktionen er på trods af stellets umiddelbare enkelthed ekstremt vanskeligt at udføre, med drilske vinkler, samlinger og komplekse former. House of Finn Juhl anser den nærmest for Finn Juhls hellige gral. 

Dimensioner:

Højde: 93 x Bredde: 87 x Dybde: 101 cm

Sædehøjde: 34 cm

Materialer:

Træ: Eg

Kan også fås i Valnød.

Polstring: Højkvalitets Vegetal anilin Læder.

Vegetallæderet er ubehandlet og er den reneste læderhud. Læderet får en smuk patina og farveudviklingen har flere udviklingstrin og begynder med en meget lys tone, som derefter går over i en let lyserød tone, der senere omdannes til en lys nøddebrun farve.

Polstringen kan også fås i andre læder eller med tekstil.