Kurv
Kurv
Filtre
Ryd alle
Filter
No products found

VIND EN WATERROWER S4

VÆRDI OP TIL KR. 13.895 - DELTAG HER

Høvdingestolen FJ4900 - Vegetal læder - Finn Juhl

 Finn Juhl Onecollection
Tilbud
89.572,00 kr. Pris pr. stk. inkl. moms
Vejl. salgspris 114.836,00 kr. Spar 25.264,00 kr.
Vejl. salgspris 114.836,00 kr. Spar 25.264,00 kr.
Delbetaling
4.703 kr. pr. måned
10
20
30
40
Ved et samlet kreditbeløb på 89.572 kr. over 20 mdr.: Månedlig ydelse 4.703 kr. Samlede kreditomk. 4.479 kr. Samlet tilbagebetaling 94.051 kr. Debitorrente (fast) 0,00%. ÅOP (forudsat betaling via Mit Sparxpres) 5,78%. Der er fortrydelsesret.

Info

Høvdingestolen er et af Finn Juhls mesterværker og repræsenterer højdepunktet i hans karriere som møbeldesigner. Inspireret af både moderne kunst og eksotiske kulturer markerede stolen en ny æra i dansk møbelkunst ved sin debut i 1949. I dag bliver stolen kun fremstillet af de dygtigste snedkere og polstret i hånden i Danmark med de fineste lædermaterialer.

Læs mere

Praktisk info

  • Ofte stillede spørgsmål
  • Mulighed for indbæring
  • Brug for hjælp? Ring 3826 2640
  • 2200 m2 udstilling med nem og fri parkering
Gratis levering
30-dages returret
Vi er e-mærket

Høvdingestolen anses i dag som en af de vigtigste repræsentanter for Danish Modern-bevægelsens udbredelse i USA i 1950'erne. Denne stol har også spillet en central rolle i, at Finn Juhl internationalt ses som en faderfigur for dansk designtradition.

Med inspiration fra samtidskunsten og sine organiske former adskilte Høvdingestolen sig fra den traditionelle danske møbeltradition og den strenge funktionalisme gennem sin form, konstruktion og materialevalg.

Den karakteristiske adskillelse mellem det bærende stel og de bårne dele, som sæde og ryg, er tydelig i Høvdingestolen fra 1949. Dette gør stolen til et designmæssigt mesterværk og uden tvivl Finn Juhls mest ekspressive og ikoniske møbel. Ifølge Finn Juhl selv var Høvdingestolen fra begyndelsen tænkt som et stort møbel. I et interview i 1981 med designtidsskriftet Rum og Form beskrev han tilblivelsesprocessen:

"Høvdingestolen begyndte jeg at tegne en eller anden dag i foråret '49. Jeg var hjemme hos mig selv, og jeg begyndte omkring kl. 10 om morgenen med en skitse i cirka 5 centimeters højde - bare fire lodrette streger forbundet med 'noget' - og da klokken var 2-3 om natten, så havde jeg malet den, og så gik den afsted. Men jeg ved ikke, hvor længe, jeg har været om at lave den stol. Det kan være, at jeg har haft den i tankerne som en vag idé om, at jeg f.eks. gerne ville lave en stor stol. Der var jo så mange små handy stole på den tid, så jeg havde vel lyst til en mere pompøs stol."

Dimensioner:

Bredde: 100 x Dybde: 88 Højde: 92,5 cm

Sædehøjde: 34,5 cm

 

Materialer:

Stel: Massiv valnød eller egetræ

Læder: Vegetal

Fuldnarvet anilinlæder af skandinaviske tyrehuder, 1,2 – 1,4 mm tykt, garvet med ren vegetabilsk proces. Læderet har en naturlig overflade uden finish. Dette meget eksklusive læder kan have insektbid, ar og andre naturlige mærker, som bidrager til dets unikke karakter. Farvevariationer kan også forekomme.

Det klassiske vegetabilske læder vil udvikle en markant patina over tid som følge af brug, lys og luft. Ufarvet læder vil med tiden ændre farve fra lys og sart til en dyb cognacfarve. Vegetabilsk garvet læder absorberer vand, fedt og snavs, hvilket bliver en del af dets udtryk og æstetik.

 

Ønskes der andre lædertyper, kan du kontakte vores butik i Brønshøj for yderligere information