Jagtstolen 2229 - Børge Mogensen

Design: Børge Mogensen
Fra: 38.000,00 kr
Pris pr. stk. inkl. moms

* Obligatoriske felter

Praktisk info

  • Fri fragt i webshop
  • Ca. 6-8 ugers leveringstid
  • 30 dages returret i webshoppen
  • Ofte stillede spørgsmål - Klik
  • Sikker kort betaling 
  • Mulighed for indbæring af varer
  • Brug for hjælp? - 38262640
  • Vi er e-mærkede  

Be the first to review this product

Jagtstolen 2229 - Børge Mogensen

More Views

Beskrivelse

Jagtstolen 2229 er et af Børge Mogensens største tegnede mesterværker

Loungestolen er designet i 1950, Jagtstolen også kaldet ' The Hunting Chair ' var Børge Mogensens første arbejde med en blottet træramme og sadel læder. Sædet er indstilleligt med massive messingspænder, og stolen er let at flytte til forskellige steder i hjemmet. Stolen er et kunstværk i sig selv, som fortjener at stå frit i hjemmet. Jagtstolen står som en skulptur, der kun bliver smukkere med tiden. 

Stolen blev til i forbindelse med en temaudstilling om "Jagthytten" på Snedkerlaugets Møbeludstilling anno 1950. Det benyttede Børge Mogensen til at tegne et af sine mere særegne møbler. Som flere andre af hans klassikere blev idéen undfanget en sen nattetime i gode venners lag – i dette tilfælde på en tændstikæske. Jagtstolen byder på stor siddekomfort, med sine afrundede armlæn samt sæde og ryg, der smyger sig efter kroppen. Trods sædets forkant, som svæver kun 30 cm over jorden,er stolen takket være armlænene nem at komme op fra. Stellet er fremstillet i eg, mens sæde og ryg er i kernelæder med justerbare spænder. Et maskulint materialevalg Mogensen senere arbejdede videre med i blandt andet Den Spanske Stol, og som giver en helt særlig patina. 

I 1958 brugte Mogensen igen massivt træ og sadeltræ til at skabe Den Spanske Stol for Fredericia. På en rejse gennem Spanien havde Mogensen bemærket en traditionel type stol med brede armlæn, der er fælles i områder påvirket af den gamle islamiske kultur. Mogensen kombinerede denne forestilling med hans tidligere værker og signaturfunktionalisme. Træbygningen af ​​den spanske stol er dannet med geometrisk præcision, der opnår et robust design med enestående holdbarhed og vedvarende karakter. Hjemmehjemmet i Danmark præsenterede Mogensen den spanske formand på Københavns kabinetters Guilds Udstilling. De brede armlæn tjener som et praktisk sted at placere et glas eller askebæger, så brugeren kan dispensere med lejlighedsvise borde eller andre møbler fra det omkringliggende område. På den måde opnåede han et mere åbent og uformelt rum til afslapning og konversation.

Materialerne til Den Spanske Stol og Jagtstol er af de fineste udvælgelse og udførelse, fra den kvartssagede massive eg, til de vegetabilske garvede læder og messing spænder. Den rustikke kombination af materialer udvikler en speciel patina, der kun bliver mere forbløffende over tid.

Lavet i Danmark af Fredericia Furniture 

Produktspecifikationer

Dimensioner:

Bredde: 70,5 cm, Dybde: 87 cm, Højde: 67 cm, Sædehøjde: 28 cm

Materialer: 

Stel i massiv træ: eg ( ubehandlet, sæbebehandlet, lakeret, røget, eller sort lakeret )

Sæde i kernelæder (Natur, Cognac eller Sort læder) 

Vægt: 9kg

Om designeren

Børge Mogensen (1914-1972) var en af ​​de mest indflydelsesrige designere i formgivning af dansk moderne design og nutidens Fredericias grundlægger fra 1955 til sin død i 1972. Han fandt inspiration over hele verden i hans søgen for at skabe hverdagens genstande, der ville udholde i generationer. Mogensens mest anerkendte stykker blev udviklet under sit samarbejde og venskab med Fredericia CEO Andreas Graversen.

Børge Mogensen var en af ​​pionererne, der skabte grundlaget for dansk design som en kultur af møbeldesign. Hans livslange ambition var at skabe slidstærke og brugbare møbler, der ville berige folks hverdag, og han udviklede funktionelle møbler til alle dele af hjemmet og samfundet.

Mogensens ideel var at skabe møbler med en fastholdt æstetik. Han mente, at møbler skulle skabe en følelse af ro og have et beskedent udseende, der opfordrer folk til at leve deres liv uhøjtideligt. Han blev anerkendt for sin mesterlige følelse af materialer og proportioner og for hans evne til at skabe smukke og særprægede møbler ved at fremhæve enkle vandrette og lodrette linjer og overflader - alt i et forsøg på at skabe æstetiske klare design, som var lette at producere.

Producent

Fredericia Furniture